Ege Postası
Geri

İzmir’de toplu ulaşımda zamlı tarife başladı!

İzmir'de UKOME kararı ile toplu ulaşım ücret tarifesine getirilen yüzde 48'lik zam uygulamaya konuldu. Bu zamla beraber tam biniş ücreti 13 TL, öğretmen ve 60 yaş kartları ile biniş ücreti 11,5 TL, öğrenci kartları ile biniş ücreti ise 5 TL oldu.
İzmir’de toplu ulaşımda zamlı tarife başladı!
Haberler / İzmir
4 Ağustos 2023 Cuma 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu ulaşım araçlarında uygulanan fiyat tarifesinin güncellenmesi gündemiyle toplandı. Yalnızca genel seçim sürecinden bu yana akaryakıta gelen yüzde 97’lik zam ve bu zamla beraber artan maliyetler nedeniyle tarife güncellemesine gidildi. Oy birliği ile alınan kararla İZTAŞIT, ESHOT, İZDENİZ, İzmir Metro, İzmir Tramvay ve İZBAN’da geçerli toplu ulaşım ücret tarifesi güncellendi.

Yeni tarifeye göre, 8,78 TL olan tam ilk biniş 13 TL'ye, öğretmen ve 60 yaş kartları ile biniş ücreti 11,5 TL, 3 TL olanöğrenci kartları ile biniş ücreti ise 5 TL oldu. 

Yeni düzenlemeyle, tam ile indirimli binişler 120 dakika içerisinde yapılan ilk aktarmada yüzde 50, ikinci aktarmada yüzde 75 indirimli olacak, üçüncü ve sonraki aktarmalardan ise ücret alınmayacak.

HALK TAŞIT UYGULAMASI SÜRÜYOR

Günün belli saatlerinde yüzde 50 indirimli ulaşım imkânı sağlayan “Halk Taşıt” uygulamasında ise tam biniş 6,5 TL, öğretmen ve 60 yaş ücreti 5,76 TL, öğrenci ücreti 2,50 TL oldu. Halk Taşıt tam binişlerinde; ilk aktarma için 3,26 TL, ikinci aktarma 1,64 TL, indirimli binişlerinde; ilk aktarma için 2,88 TL, ikinci aktarma 1,44 TL olacak. Üçüncü ve sonraki aktarmalardan ise ücret alınmayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası