Ege Postası
Geri

İzmir’de uyuşturucuyla mücadele alarmı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında toplanan Uyuşturucuyla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı’na katılan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, kullanımı giderek artan uyuşturucu madde ile mücadelenin asayiş bölümünde İzmir’in en başarılı kent olduğunu ancak sosyal ve tedavi tedbirlerinin arttırılması amacıyla bir dizi yeni çalışmanın hayata geçirileceğini açıkladı. Sürekli yeni tedbirleri açıkladı
İzmir’de uyuşturucuyla mücadele alarmı
Haberler / İzmir
29 Ocak 2018 Pazartesi 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Uyuşturucu madde bağımlılığı ve yeni bağımlılık türlerinin araştırılarak bağımlılığın nedenlerinin ve alınacak tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkan Vekili de olan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Emniyet ve jandarmanın müthiş bir başarısı var. İzmir emniyet tedbirleri yönünden en başarılı il seçilmiş durumda. İzmir uyuşturucuyla mücadelede en başarılı il durumunda” diyerek, rehabilitasyon merkezlerinin sayısının arttırılacağını açıkladı.

REHABİLİTE EDİLENLER SIKI TAKİBE ALINACAK

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında rehabilite edilenlerin takibinin de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü eliyle daha sıkı yapılacağını dile getiren Meclis Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Kerem Ali Sürekli,

“Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü takibini yapacak. Günlük iyileştikten sonra da gidip gelmeleri takip edilecek” dedi.

YATAK SAYISI ARTTIRILACAK, YENİ BİR GÜNDÜZ REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILACAK

“İllerde Valilerin başında olduğu il uyuşturucu ile mücadele kurulları var. Bu kurullar her ay toplanıyor. İzmir'de de var. Bu ay yapılan toplantıya Madde Bağımlılığı Komisyon Başkanvekili olarak ben de iştirak ettim. Araştırma komisyonunun fonksiyonunu, işlevini, yol haritasını anlattım. Oradaki bürokratların değerlendirmelerini dinledim. Bundan sonra İzmir özelinde yapılacak çalışmaları planladılar, onları gözlemledim. Ben de katkı sundum. Ayda bir toplantılar sürecek. Ben de araştırma komisyonu başkan vekili olarak katılmayı sürdüreceğim. İzmir özelinde farklı çalışmaları da hayata geçirmeye başlayacağız” şeklinde bilgi veren AK Partili Vekil Sürekli, yatarak tedavi verilen merkez sayısının ve gündüz rehabilitasyon bölümüyle ilgili yeni birimlerin açılacağını ve kısa süre içerisinde bir yeni merkezin daha açılacağını belirtti:

“Sağlık müdürlüğü AMATEM, ÇAMATEM ve rehabilitasyon merkezleriyle ilgili hastanelerdeki çalışmalarla ilgili çalışacak. Yatak sayısının arttırılması sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kendi yetki alanında konuyla ilgili gündüz rehabilitasyon bölümüyle ilgili çalışmalar yapacak merkezler açacak. Bir tanesi gündemde. Yeri netleşmedi, yakında açılacak.”

KURUMLAR FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YÜRÜTECEK

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun 35 kişiden oluşacağını, aylık toplantılarla mevcut durumun ve neler yapılacağının her ay gerçekleştirilen toplantılar aracılığıyla ele alınacağını kaydeden AK Partili Vekil Sürekli, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü gibi her kurumun farkındalık çalışmaları yürüteceğini sözlerine ekledi:

“Gençlik ve spor il müdürlüğü farkındalık çalışmaları yürütecek. Oyunlar, tiyatro gösterimleri yapılacak. MEB zaten çalışma yapıyor. Kurumlar arasındaki koordinasyon güçlendirilecek.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası