Ege Postası
Geri

İzmir’e Spor Müzesi geliyor

Türkiye’nin ilk spor müzesi İzmir’de açılıyor. Göreve geldiği 2009 yılından bugüne kadar kente beş butik müze kazandıran Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan halkaya bir butik müze daha eklemek için start verdi.
İzmir’e Spor Müzesi geliyor
Haberler / Spor
12 Mart 2014 Çarşamba 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Basmane semtinde yine tarihi bir yapının restore edilmesinin ardından açılışı gerçekleştirilecek olan müzede ayrıca bir spor lokali de yer alacak. Spor Müzesi’nde İzmir’in tarihi köklü kulüplerinin kuruluş öyküleri, fotoğrafları ve belgeselleri, yayınları, kupalar, sporcuların; formaları, şortları, eşofmanları, kramponları yer alacak. O dönemde kullanılan spor malzemeleri, toplar, antrenman aletleri de sergilenecek.
 
Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi ile birlikte alt yapısı hazırlanacak olan müzede en önemli bölüm ise sporcu lokali olacak. Lokalde spora yıllarca emek vermiş ve emekliye ayrılmış sporcular burada buluşacak, anılarını tazeleyecek, eski yıllara ait filmleri izleyecek, günlük gazeteleri okuyacak. Konuyla ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi ile ortaklaşa bir Çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda müzede yer alması gereken materyallar belirlenecek ve spor müzesinin kente kazandırılması için ilk adımlar atılacak.
 
Spor Müzesi ile ilgili Çalıştay’a; İzmir’de yaşayan spor yazarları, konusunda uzman akademisyenler, sanat tarihçileri, spor yöneticileri, spor adamları ve spor gazetecilerinin aralarında bulunacağı katılımcılara çağrı yapılacak. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, spor müzesinin kuruluş aşamasında gerçekleştirilecek olan çalıştayın önemine değinerek,”Spor müzesinin temel amacı ve işlevinin ne olacağı, müzede spor tarihinin hangi çerçevede ve nasıl sunulacağı, müze koleksiyonunu elde etme ve genişletme yöntemlerinin neler olabileceği gibi konular masaya yatırılacak, müzenin çerçevesi çizilecek” dedi.
 
Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş da Spor Müzesi çalışmalarının camiayı çok heyecanlandırdığını belirtti. Başkan Tartan’ın konuyu kendisine iletmesinden sonra hazırlık çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Okumuş, “ Yönetim olarak bugünden, müze alanının ve çevresinin özellikleri, iç ve dış mekânın nasıl tasarlanması gerektiği, interaktif uygulamalara müzede nasıl yer verileceği konularını düşünmeye başladık bile” dedi. Çalıştay hazırlıklarına hemen başlanması konusunda girişimlerde bulunacağını dile getiren Okumuş, İzmir gibi pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir kente Spor Müzesi’nin çok yakışacağını söyledi.
 
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası