Ege Postası
Geri

İzmirli avukatlardan, 'İç Güvenlik Paketi'ne tepki

İzmir Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG) öncülüğünde toplanan yaklaşık 200 avukat , İç Güvenlik Paketi'ne karşı Adliye binasında oturma eylemi yaptı. Avukatlar, sabah 09.30'da başladıkları eylemi 12.30'da sonlandırdı.
İzmirli avukatlardan, 'İç Güvenlik Paketi'ne tepki
Haberler / İzmir
16 Şubat 2015 Pazartesi 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı'daki İzmir Adliyesi içinde Baro Vestiyeri önünde sessiz bir şekilde oturma eylemi yapan avukatlar, hazırladıkları broşürlerde, Meclis Genel Kurulu'na gelecek hafta gündeme taşınması beklenen İç Güvenlik Paketi'nin, demokratik rejimi, hukuk devletini ortadan kaldırarak faşist ve baskıcı bir düzenin yasalaştırılma çabası olduğunu önesürdü. Avukatlar, "Bu yasa sıradan bir yasa değil. Bu yasa ile rejim değişikliği amaçlanıyor. Bu yasayla yargı yetkisi kolluğa, mülki idareye veriliyor. Bu paketle kimsenin güvenliği korunmuyor, aksine var olan temel anayasal hakları dahi ellerinden alınıyor" ifadelerin kullandı. Avukatlar, üç saat sürdürdükleri oturma eylemlerine son verip dağıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası