Ege Postası
Geri

İzmirli siyasiler Madımak’ı andı: Yüreğimizin sönmeyen ateşi..

Sivas katliamının 30. yıl dönümünde İzmirli siyasiler, hayatını kaybedenleri andı. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan siyasiler, “Madımak, yüreğimizin sönmeyen ateşi..” dedi.
İzmirli siyasiler Madımak’ı andı: Yüreğimizin sönmeyen ateşi..
Haberler / Politika
2 Temmuz 2023 Pazar 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 2 Temmuz 1993'te Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli, radikal İslamcı gruplar tarafından yakılmış ve bu otelde kalan çoğunluğu Alevi 33 yazar, şair, aydın ve ozan katledilmişti. Bugün Madımak katliamının üzerinden tam 30 yıl geçti. İzmirli siyasiler sosyal medya hesaplarından Madımak'ta hayatını kaybedenleri andı.

“ADALET TECELLİ ETTİĞİ GÜN, BİR KUŞ KANATLANACAK GÖKYÜZÜNE”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Uçamıyor bir daha ateşe konan kuşlar Uçarlarsa konacak yer bulamıyorlar.” Masum insanlarımızın katledildiği günden beri, bir kanadımız kırık... Adalet tecelli ettiği gün, bir kuş kanatlanacak gökyüzüne. Madımak’ta kaybettiğimiz 35 canımız için uçacak” dedi.

“ZULMÜN ADINI SİVAS KOYDUM”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Kerbela'da Hüseyin'dim Madımak'ta Hasret oldum... İbrahim'dim zindana atıldım Pir Sultan'dım taşa tutuldum Ölmedim... kavgaya katıldım... Yaşayanlar tutsun bu yası zulmün adını Sivas koydum Unutmayın... Unutmayın Sivas'ı!.. #UnutMADIMAKaklımda” paylaşımında bulundu.

“ALEVİ DEĞİLSİN Kİ SANA NE OLUYOR”

CHP İzmir Milletvekili Salih Uzun, "Alevi değilsin ki sana ne oluyor?” dedi. "İnsan değilsin ki sana nasıl anlatayım" dedim. Aziz Nesin” dedi.

“MADIMAK YÜREĞİMİZİN SÖNMEYEN ATEŞİ”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Madımak, yüreğimizin sönmeyen ateşi.. Tarihimizin en acı günlerinden biri olan #SivasKatliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ”

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan “Bu ateş içimizde hiç Sönmeyecek! 30 yıl önce bugün Sivas Madımak otelde vahşice katledilen canlarımızı unutmadık, unutmayacağız!” dedi

“BUGÜN BENİM YANDIĞIM GÜNDÜR”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Bugün benim yandığım gündür. Canımla darda kaldığım gündür” paylaşımını yaptı.

“YAKAN KARANLIĞI UNUTMADIK”

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, “Ne yanan aydınlığı, ne de yakan karanlığı unutmadık. #unutMADIMAKlımda” dedi.

“RAHMETLE ANIYORUM”

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “Madımak Katliamında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.  #madımak” paylaşımını yaptı.

“MÜCADELEDEN YILMAYACAĞIZ”

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “Bugün Sivas'ta katledilen canlarımızın yıldönümü. Yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum. Ülkemiz ne bu katliamla ne de benzerleriyle yüzleşebilmiş değil. Bu ülkede nefretten beslenenlere bile sadece adalet diyoruz. Ülkede sevgi ve barış dilini hakim kılana kadar mücadeleden yılmayacağız” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası