Ege Postası
Geri

İzmirliler 15 Temmuz şehitleri için demokrasi meydanı istiyor

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından, şehitlerin isminin yaşatmak maksadıyla İstanbul ve Ankara’daki bazı noktaların isimleri değiştirilirken, sosyal medyada örgütlenen bazı İzmirli vatandaşlarda kentteki bir noktaya 15 Temmuz Şehitleri için isim verilmesini istedi. Twitter'da kampanya başlatıldı
İzmirliler 15 Temmuz şehitleri için demokrasi meydanı istiyor
Haberler / İzmir
26 Temmuz 2016 Salı 20:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Darbe girişimin ardından, 15 Temmuz gecesinde uğradıkları saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden sivil vatandaşlarda unutulmadı. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildiğini bildirirken, Ankara’da da bazı mevkilerin isimlerinin değiştirileceği açıklandı.



İzmirliler’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı istiyor
Yaşanan gelişmelerin ardından ‘darbeye hayır’ diyerek her gün Konak Meydanı'nda nöbet tutan İzmirli vatandaşlar da, kentteki bir noktanın şehitlerin anısına isminin değiştirilmesini istedi. Sosyal medyada örgütlenen yüzlerce vatandaş, açılan #DemokrasiMeydanıİstiyoruz etiketiyle tweetler attı.

İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve diğer yetkililere çağrı yaparak, sivil şehitlerin unutulmaması, bu nedenle bir meydana ismin verilmesi için çalışma başlatılması gerektiğini yazdı.
#DemokrasiMeydanıİstiyoruz isimli etiket, kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Dakikalar içerisinde binlerce tweet atıldı. Açılan etikete, İzmirli tiyatro sanatçısı Atilla Alpar, sosyal medyanın genç fenomeni Alaattin Çağıl’ın da aralarında bulunduğu tanınmış kişiler destek oldu. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası