Ege Postası
Geri

İzmirliler dikkat! Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uyarı üstüne uyarı yapıldı. Yetkililer, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli fırtına beklendiğinden vatandaşları çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Öte yandan fırtınanın etkili olacağı İzmir'de Pazar günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Son uyarı da ise toz taşınımı beklendiğinden gece başlayacak gök gürültülü sağanak yağış ile birlikte çamur yağacak. Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı
İzmirliler dikkat! Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı
Haberler / Güncel
4 Mayıs 2019 Cumartesi 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Nisan ayının son günleri ile Mayıs ayının ilk günlerini yaz tadında geçiren İzmirlilere meteorolojiden kötü haber geldi.

Metoroloji Genel Müdürülüğü son tahminlerini açıkladı. Buna göre; Ege'de rüzgarın yarın (pazar) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın pazartesi gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Rüzgarın; yarın (Pazar) Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Çanakkale) ve Balıkesir çevrelerinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPILDI

Meteoroloji'den bir uyarı daha yapıldı. İzmir'de gece başlayacak gök gürültülü sağanak yağış ile birlikte çamur yağacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Marmara ve Ege'de, bu gece saatlerinden sonra Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İzmir'de ise gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış hakim olacak. MeteoUyarı sistemine göre; İzmir için kırmızı alarmın bir altı olan turuncu alarm ilan edildi. Yağış ve toz taşınımının gün boyunca etkili olacağı bildirildi.

SAĞANAK GELİYOR

Öte yandan İzmir bugünü parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçireceği açıklanırken, Pazar günü ise gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İzmir pazartesi gününü çok bulutlu, yer yer kapalı geçirecek. Salı günü ise yeniden yağışın etkisi altına girecek ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası