Ege Postası
Geri

İzmirlilere gözde mesire alanı

Beydağ Barajı ve Ahrandıdağı mesire yerleri de vatandaşlarımızın yoğun ilgisi altında
İzmirlilere gözde mesire alanı
Haberler / İzmir
6 Eylül 2016 Salı 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülke genelinde olduğu gibi insanlara hizmet vermek maksadıyla İzmir’de de mesirelik alanlar tesis ettiklerini vurgulayarak “İzmirlilere boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Bu maksatla yörede hizmete aldığımız Beydağ Barajı ve Ahrandıdağı mesire yerleri de vatandaşlarımızın yoğun ilgisi altında” diye konuştu.

Beydağ Barajı ve Ahrandıdağı Mesire Yerleri Görülmesi Gereken Uğrak Yerlerden

İzmir Beydağ İlçesi, Çolaklar mevkiinde Beydağ Barajı kenarında 60 dekar alanda kurulan Beydağ Barajı C tipi mesire yeri 2010 yılında tesis edildi. Beydağ Belediyesi tarafından işletilen mesire yerinde 1 adet kır lokantası ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Tesis, baraj göleti ve orman manzarası eşliğinde özellikle hafta sonları kahvaltı ve piknik yaparak ailesi ile vakit geçirmek isteyen halkın yoğun ilgisini çekiyor. Ödemiş ilçesine 30 km, Beydağ ilçesine 1,5 km mesafede olan mesire yerine ulaşım da kolay sağlanıyor.

Ahrandıdağı C tipi mesire yeri ise İzmir Ödemiş İlçesi, Ahrandıtepe mevkiinde 80 dekar alanda tesis edildi. Ödemiş Belediyesi’nce işletilmekte olan mesire yerinde kır lokantası ve çay bahçesi bulunuyor. Ödemiş ilçesine 3 km mesafede bulunan mesire yeri temiz orman havası ile piknik yapmak isteyenlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Beydağ Barajı ve Ahrandıdağı mesire yerlerinin yörede görülmesi gereken uğrak yerler arasında bulunduğunu belirterek “Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız, tesis ettiğimiz bu alanları kullanabilirler” dedi.

“Mesire Yerleri Orman Yangını Riskini Azaltıyor”

Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası