Ege Postası
Geri

İzne gelmeyi planlarken şehit düştü

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden Piyade Sözleşmeli Er 25 yaşındaki Adnan Ergen'in, izne gelmeyi planladığı tarihlerde şehit olduğu belirtilirken, annenin 6 ay kadar önce iki gün üst üste rüyasında oğlunun bir patlamada şehit olduğunu gördüğü kaydedildi.
İzne gelmeyi planlarken şehit düştü
Haberler / Ege
8 Eylül 2015 Salı 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde önceki gün PKK'lı bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan 16 askerden Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen'in Seydikemer'e bağlı Yenimahalle'de oturan ailesinin evinde taziye ziyaretleri sürüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kurulurken, üzerinde şehidin fotoğrafının yer aldığı 'Şehidim seni unutmayacağız' yazılı pankart da eve asıldı.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK
Şehidin kent dışında oturan ablaları Ayşe ve Esin de baba evine gelirken, yakınları baba Mehmet ile anne Hacer Ergen'i teselli etmek için uğraştı. Babanın sabah saatlerinde rahatsızlanarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü ve tedavisinin ardından oğlunun cenazesini karşılamak için Dalaman Havalimanı'na gittiği belirtildi. Van'daki törenin ardından uçakla Dalaman Havalimanı'na getirilecek Şehit Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen'in cenazesinin karayoluyla Seydikemer'e geleceği ve buradaki törenin ardından Eşen Mezarlığı'nda toprağa verileceği kaydedildi.



ANNE OĞLUNUN ŞEHİT OLDUĞUNU RÜYADA GÖRDÜ
Şehidin, Ramazan Bayramı'nda sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yakınları ve arkadaşları ile yaptığı bir görüşmede, "Eylül'ün 5 veya 9'u gibi geleceğim izne Allah'ın izniyle" paylaşımı dikkati çekti.



Anne Hacer Ergen'in oğlu göreve başladıktan sonra geçen mart ayında iki gün üst üste rüyasında bir patlama sonucu oğlunun şehit olduğunu gördüğü ve bunun üzerine yakınlarının yardımıyla görüştüğü oğlundan iyi haber aldığı kaydedildi. 



CENAZE BABA EVİNE GETİRİLDİ
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen'in cenazesi Van'daki törenin ardından askeri uçakla saat 17.45 sıralarında Dalaman Havalimanı'na getirildi. Baba Mehmet ve anne Hacer Ergen ile yakınları tarafından teslim alınan şehidin naaşı, konulduğu cenaze aracıyla uzun araç konvoyu eşliğinde saat 19.30 sıralarında Seydikemer'e bağlı Yenimahalle'deki baba evine getirildi. Burada helallik alınması sırasında şehidin yakınları Türk bayraklı tabuta sarılarak ağladı. Sağlık ekipleri güçlükle ayakta duran anne ve babanın durumunu sürekli kontrol etti. 



15 BİN KATILIMCI OLDUĞU ANONS EDİLDİ
Şehidin naaşı daha sonra defin için Eşen Mahallesi'ndeki mezarlığa götürüldü. Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Fethiye Garnizon Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, şehidin yakınlarının yer aldığı askeri törende katılımcı sayısının 15 bin olduğu anons edildi. Cenazenin mezarlığa getirilişi ve namaz sırasında izdiham oluştu. Namazın kılınmasının ardından askerlerin omuzladığı cenazenin defnedileceği yere getirilmesi sırasında da izdiham yaşandı. Tören sırasında hava kararırken, şehit Adnan Ergen'in cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası