Ege Postası
Geri

Jagland’ın açıklamasında tercüman sıkıntısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjon Jagland ile Türkiye’nin AB üyelik süreci ve müzakerelerini görüştü.Başbakanlık merkez binadaki görüşme sonrası açıklama yapan Genel Sekreteri Jagland, tercüman sıkıntısı...
Jagland’ın açıklamasında tercüman sıkıntısı
Haberler / Politika
25 Haziran 2013 Salı 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjon Jagland ile Türkiye’nin AB üyelik süreci ve müzakerelerini görüştü.
Başbakanlık merkez binadaki görüşme sonrası açıklama yapan Genel Sekreteri Jagland, tercüman sıkıntısı yaşadı.

Tercümanlık yapan kadının Jagland’ın konuşmalarını Türkçe’ye çevirmekte zorlanması üzerine başka bir kişi devreye girmek zorunda kaldı.
Başbakan Erdoğan ile olumlu bir görüşme yaptığını aktaran Jagland, Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nin kurucu bir üyesi olduğunu hatırlatarak, bugün Türkiye’de yaşanan son olayları ve AB müzakere süreci ile ilgili konular üzerinde durduklarını ifade etti.

Türkiye ile Avrupa Konseyi’nin ilişkilerinin önümüzdeki dönemde de daha güçlü halde devam ettirilmesini Başbakan ile görüştüklerine işaret eden Jagland, “Avrupa Konseyi, Türkiye’nin AB üyelik süreci özellikle de müzakerelerle ilgili yeni fasıllar açılmasında önemli yardımları olabilir. Hem Avrupa için hem Türkiye için AB müzakereleri ve üyelik devam etmesi hayatidir.” dedi.

Öte yandan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjon Jagland, Erdoğan ile görüşmesinin ardından temaslarını Dışişleri Bakanlığı ziyareti ile sürdürecek.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası