Ege Postası
Geri

Japon koalisyonu yerel seçimlerde darbe yedi

Japonya'da iktidardaki Liberal Demokratlar (LDP) ile ortağı Yeni Adalet Partisi, başkent Tokyo'nun kuzeyindeki Saitama'da yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kaybetti.Saitama'da dün yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı Hayato Shimizu...
Japon koalisyonu yerel seçimlerde darbe yedi
Haberler / Dünya
20 Mayıs 2013 Pazartesi 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya'da iktidardaki Liberal Demokratlar (LDP) ile ortağı Yeni Adalet Partisi, başkent Tokyo'nun kuzeyindeki Saitama'da yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kaybetti.

Saitama'da dün yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı Hayato Shimizu ile iktidarın desteklediği bağımsız aday Takeshi Naganuma yarıştı. Shimizu'nin, muhalefetteki Demokrasi Partisi'nin yanı sıra LDP'nin destekçilerinden oy aldığı kaydedildi. Belediye Başkanı Shimizu'nin, ilk 4 yıldaki başarılarıyla birlikte Saitama'nın başkentini daha da geliştirme ve çocuk yardımı gibi vaatleriyle seçmenin dikkatini çektiği belirtildi. Naganuma'nın ise hükümetten ve üst düzey isimlerin destek açıklamalarına karşın oy toplayamadığı ifade edildi. Belediye Başkanı Shimizu, 171 bin 876 oy alırken Naganuma ise 118 bin 362'de kaldı.

Saitama'daki belediye başkanlığı seçimleri, meclisin üst kanadı için yapılacak seçimlerin öncesine denk gelmesi nedeniyle dikkat çekiyordu. Meclisin alt kanadında çoğunluğu elinde bulunduran Liberal Demokratlar, Senato'yu da ele geçirmek istiyor. Meclisin üst kanadında, muhalefetteki Demokrasi Partisi çoğunluğu elinde bulunduruyor.

Saitama'daki yenilgiye karşın Başbakan Şinzo Abe hükümetine olan destek yüzde 70 civarında seyretmeye devam ediyor. Kamu haber ajansı Kyodo'nun yaptığı araştırmaya göre, Başbakan Abe hükümetine destek yüzde 70,9 olarak çıktı. Bin 22 kişinin katıldığı araştırmaya katılanların yüzde 44.4'ü, Senato seçimlerinde Abe'nin önderliğindeki Liberal Demokratlara oy vereceklerini söyledi. Yüzde 6.8'si ise ana muhalefet Demokrasi Partisi'ne oy vereceklerini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası