Ege Postası
Geri

Bozdağ: Avrupa’da entegrasyon devri bitmiştir, eşit katılımı konuşmalıyız

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa’da entegrasyon devrinin bittiğine dikkat çekerek artık eşit katılımın konuşulması gerektiğini belirtti. Bozdağ, Avrupa medeniyetinin bugünkü hale gelmesinde yurtdışında çalışmaya giden Türklerin...
Bozdağ: Avrupa’da entegrasyon devri bitmiştir, eşit katılımı konuşmalıyız
Haberler / Dünya
19 Mayıs 2013 Pazar 23:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa’da entegrasyon devrinin bittiğine dikkat çekerek artık eşit katılımın konuşulması gerektiğini belirtti. Bozdağ, Avrupa medeniyetinin bugünkü hale gelmesinde yurtdışında çalışmaya giden Türklerin payının da çok büyük olduğunu savundu.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (İMGM)’nin Belçika’da düzenlediği ‘Milli Görüş Kardeşlik ve Dayanışma Günü Programı’na Avrupa’nın farklı ülkelerinde 15 bin kişi katıldı. Hasselt şehrindeki Ethias Arena salonundaki gerçekleştirilen ve Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın onur konuğu olduğu program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İMGM Genel Başkanı Kemal Ergün, Müslümanların hayatın her alanında aktif ve görünür olmalarının önemin değinirken ‘‘İçinde yaşamış olduğumuz ülkelerin huzur ve refahına katkı sağlamak insani, dini, vicdani bir görevimizdir. İçinde yaşadığımız toplumlarda selamı yaygınlaştırmalıyız.’’ şeklinde konuştu.

‘MİLLİ GÖRÜŞ’E ZORLUK ÇIKARTANLAR KENDİLERİNE KÖTÜLÜK YAPIYOR’

Bosna Hersek İslam Birliği Bihac Müftüsü Hasan Efendi Makic’ın da kısa bir selamla konuşması yaptığı programda Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yoğun tezahürat eşliğinde yaptığı konuşmasında Türkiye’den en samimi selamlar getirdiğini ifade ederek ‘‘Milli Görüş erleri, (Avrupa’da) karşılaştığınız zorlukların elbette farkındayız. Bu sizin yanlışınız değildir. Hak davanın önüne her zaman bir takım güçlükler konulmuştur. Bu engelleri koyanlar emin olun, kendilerine kötülük yapıyorlar.’’ sözlerine yer verdi.

‘SİZLERDEN BİRİ OLAN BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN SELAMI İLE’

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’nın cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, siyaset ve bilim insanlarını yetiştirdiğine dikkat çeken Bozdağ’ın ‘‘Sizlerden biri olan, içinizden çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.’’ sözleri salonda bulunan binlerce kişi tarafından alkışla karşılandı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ konuşmasının başında Necmettin Erbakan’dan da söz ederek ‘‘Milli Görüş davasının fikir babası merhum başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı bir kez daha sizlerin huzurunda rahmet, minnet, şükran ve dua ile yad ediyorum. Mekanı Cennet olsun diyorum.’’ dedi.

‘AVRUPA MEDENİYETİN BU HALE GELMESİNDE SİZLER DE EMEK SAHİBİSİNİZ’

Yurtdışında yaşayan Türklerin bütün zorluklara rağmen hayatın her alanında başarılı imzalar atmayı başardıklarını ifade eden Bozdağ, ‘‘Bugün güçlü bir Belçika varsa, bugün güçlü bir Almanya varsa, bugün güçlü bir Fransa varsa Almanların, Fransızların Belçikalıların emekleri kadar buralarda çalışan bütün göçmenlerin emeklerinin payları vardır. Bu zenginliğe ortak olan sizlersiniz. Zira bugün bu medeniyetin bu hale gelmesinde en büyük emek sahiplerinden biri sizsiniz. Sadece Avrupa’da değil, Türkiye’nin değişmesine de büyük katkılarınız oldu. Türkiye’nin ekonomik zorluk zamanlarında dövizlerinizle imkan kattınız.’’ değerlendirmesinde bulundu.

YERLİ DİL, EĞİTİM, DİNİ HASSASİYET VE FARKLI KÜLTÜRE SAYGI

‘‘Artık entegrasyonu konuşmak değil, eşit katılımı konuşma vaktidir. Entegrasyon devri kapanmıştır.’’ diyen Bozdağ, eşit katılımda başarı sağlamak için ülke dilinin anadil kadar iyi öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Bununla beraber Türkçenin de İstanbul Türkçesi kadar iyi öğretilmesi gerektiğini savundu. Bozdağ ayrıca gurbetçi vatandaşların çocukların eğitimine azami çaba sarf etmesi gerektiğini, yaşadıkları ülkenin kültürünü de iyi bilmeleri ve dini hassasiyetin yetirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Programın birinci bölümü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve İMGM Genel Başkanı Kemal Ergün’ün elele salonu selamlaması ile alkışlar eşliğinde sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası