Ege Postası
Geri

Rum Savunma Bakanı: İki açık deniz devriye gemisi alma çalışması yapılıyor

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı olarak ilan ettiği sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) içerisindeki egemenlik haklarının garanti altına alınması amacıyla imkanlarının geliştirilmesinin öncelikleri olduğunu...
Rum Savunma Bakanı: İki açık deniz devriye gemisi alma çalışması yapılıyor
Haberler / Dünya
19 Mayıs 2013 Pazar 14:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı olarak ilan ettiği sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) içerisindeki egemenlik haklarının garanti altına alınması amacıyla imkanlarının geliştirilmesinin öncelikleri olduğunu ifade etti. Fotiu, bu yönde iki tane açık deniz devriye gemisi alma yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Fotiu, Güney Kıbrıs açısından bu kritik koşullarda, savunma bütçesinin rasyonelleştirilmesine yönelik koordineli çaba içerisinde, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) savaş kabiliyeti etkilenmeden, daha verimli ve etkili olması için güvenlik alanını organize etmekte olduklarını aktardı.

Fotiu, ekonomik kriz ve Güney Kıbrıs’taki vatandaşların karşı karşıya olduğu sorunlar karşısında, “egemenlik haklarından” ödün verecekleri ve Kıbrıs sorununda kabul edilmez bir çözümü kabul edeceklerini düşünenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını da iddia etti.

RMMO teçhizat bütçelerinin, yıllardır, bir mermi bile alamayacak derece azaltıldığı yorumu üzerine Fotiu, bunun, abartı olduğunu belirterek, diğer konuların yanı sıra, “savunma alanında çok şey yapılması, ancak az şey söylenmesi gerektiğine” işaret etti.

Şu anda, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”indeki egemenlik haklarının garanti altına alabilmeleri amacıyla imkanlarını nasıl geliştirebilecekleri konusunun öncelikleri olduğunu anlatan Fotiu, bu çerçevede iki adet açık deniz devriye gemisi tedarik etme ve deniz gözetimi imkanlarının yükseltilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası