Ege Postası
Geri

Japonlar'ın objektifinden İzmir...

Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği (JIKAD), Türk-Japon kültürlerini bir araya getirdi. TCDD İzmir Müze ve Sanat Galerisi’nde açılan origami ve fotoğraf sergisi büyük beğeni topladı.
Japonlar'ın objektifinden İzmir...
Haberler / Kültür - Sanat
24 Haziran 2013 Pazartesi 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir’de JIKAD’ın konuk ettiği Japonların objektifinden yansıyan fotoğrafların yanı sıra Japon sanatı origami çalışmaları da sergilendi. Açılışa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, JIKAD kurucusu aynı zamanda Kalkınma Ajansının genel sekreteri Ergüder Can ve JIKAD Başkanı Arzu Yücel ve sanatseverler katıldı.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Japon kültürünü yansıtan origamileri ve İzmir’i anlatan fotoğrafları çok beğendiğini söyledi. Başkan Tartan Japon insanının farklı, sevgi dolu ve sıcakkanlı olduğunu belirterek, “ Japonların gözünden İzmir’i görmekten gurur duyuyorum. Japon sanatı olan origami de toplumu yansıtan bir halk sanatıdır. Bu tür sergiler Türk- Japon ilişkilerini güçlendirir. Kültürlerarası yakınlaşma toplumun geleceği adına atılmış önemli bir adımdır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası