Ege Postası
Geri

Japonya Başkatibi Ko Obata’dan AK Parti'ye ziyaret

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz'ü makamında ziyaret etti.AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ziyarette yaptığı açıklamada, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin...
Japonya Başkatibi Ko Obata’dan AK Parti'ye ziyaret
Haberler / Genel
12 Temmuz 2013 Cuma 16:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz'ü makamında ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ziyarette yaptığı açıklamada, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eski tarihe dayandığını belirterek, Başkatip Ko Obata'yı ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Obata'nın yaklaşık 20 yıldır Türk kültürü üzerine araştırmalar yaptığını kaydeden Başkan Açıkgöz, "Başkatip Ko Obata bu araştırmalar çerçevesinde Türkiye’nin değişik illerine giderek sosyal ve kültürel anlamda ülkemizin geçmişten günümüze hareketini izlemesi noktasında bir çalışma yaptığından bahsetti. Bu çalışma kapsamında bugün ilimize gelerek bizim misafirimiz oldu. Biz Yozgat ve Türk kültürünün tanıtılması noktasında üzerimize düşen görevi yapacağız. İnşallah kendisiyle Türkiye’nin sosyal ve kültürel etkileşimini birlikte değerlendireceğiz. Umuyoruz ki Obata için verimli bir ziyaret olur." diye konuştu.

Başkatip Ko Obata’da kendilerini kabul ettiği için Açıkgöz'e teşekkür ederek, Tokyo Üniversitesi Türkoloji Bölümü mezunu olduğunu ve Türk kültürünü yakından tanıdığını ifade etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası