Ege Postası
Geri

Johannesburg'da tarihi kilise yandı

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrininde bulunan tarihi Holy Family Kilise'ninde büyük bir yangın çıktı. TSİ 22:00'de başlayan yangında kiliseye bağlı okulun bir bölümüm yandı. Johannesburg'un en işlek caddelerinden Oxford'ta bulunan...
Johannesburg'da tarihi kilise yandı
Haberler / Dünya
23 Mayıs 2013 Perşembe 00:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Afrika'nın Johannesburg şehrininde bulunan tarihi Holy Family Kilise'ninde büyük bir yangın çıktı. TSİ 22:00'de başlayan yangında kiliseye bağlı okulun bir bölümüm yandı.

Johannesburg'un en işlek caddelerinden Oxford'ta bulunan kilisede çıkan yangını söndürmek için otomotik söndürme sisteminin devreye girmedi. İtfaiye araçlarının olay yerine gelmesi 30 dakika sürdü. Büyük panik yaşanan cadde ve çevredeki evler boşaltıldı. Şu anda 10 itfaiye aracı söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Cihan Haber Ajansına konuşan görgü tanığı Given Maroleng, "Tam yatmaya hazırlanırken dışarıdan sesler duydum. Caddeye çıktığımda dev alevleri gördüm. Yangın söndürme araçları çok geç geldi. Yol trafiğe kapatıldı. Can kaybı yok, kilise çok eskiydi belki bilerek yakmış olabilirler" dedi.

Yaklaşık 10 itfaiye ekibi yangını söndürürken, olay yerine onlarca polis ve gazeteci geldi.

Koruma altında bulundurulan yanan kilisenin 100 yıllık tarihi olduğu ve içerisinde çok eski tablolar ve piyanoların da yangında kül olduğu öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası