Ege Postası
Geri

KARBEM’e büyük açılış

Karabağlar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılmasını sağlayacak projesini hayata geçirdi. Bu yıl ilköğretim 7, 8. ve 9. sınıf öğrencileri ile üniversite sınavlarına hazırlanan 10, 11. ve 12. sınıf öğrencilerine ücretsiz kurs desteği hizmeti verecek KARBEM (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi), törenle hizmete girdi.
KARBEM’e büyük açılış
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Eylül 2012 Cuma 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-Yaklaşık 1000 öğrencinin kurs desteği alacağı KARBEM’in açılışını, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP Genel Başkanı Yardımcıları Gökhan Günaydın, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Hülya Güven, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz yaptı. Öğrencilerin ve ailelerinin de katıldığı coşkulu açılış töreninde konuşan Başkan Kürüm, Haziran ayında yapılan seviye belirleme sınavları ile öğrenci kayıtlarının başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Sosyal belediyecilik alanında büyük bir projeyi daha hayata geçirmenin heyecanı, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. KARBEM, gençlerin eğitimine destek olacak ve fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak. Bizim çok arzuladığımız, ailelerin de dört gözle beklediği bu projede mutlu sona ulaştık. Uzman eğitimci kadromuz ile KARBEM, gençlerimize, çocuklarımıza ücretsiz ders desteği verecek, sınavlara hazırlanmalarını sağlayacak. Bugün en düşük dershane ücreti 2 bin lira. Asgari ücretle yaşam mücadelesi veren, çocuklarını okutmaya çalışan ailelerin üzerindeki maddi yükü de azaltacağız. Bu çocuklar bizim de çocuklarımız” dedi.



24 KİŞİLİK SINIFLAR

Eskiizmir Devrim Mahallesi’ndeki KARBEM’de, 24 kişilik, 12 sınıfta yaklaşık 1000 öğrencinin hizmet alacağını belirten Başkan Kürüm, öğrencilerin ve ailelerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kürüm, şunları söyledi:

“Alanında uzman eğitimci kadromuzla, çocuklarımızın yanındayız. Birebir dersler, okul derslerine destek, etüd çalışmaları, sınavlara hazırlık programları ile KARBEM, Karabağlar’da çocuklarımızın başarı grafiğini yükseltecek, umut olacak, geleceğimiz olacak. Siz gençlerden tek bir istediğim var. İzmir’de Karabağlar’ın farkını ortaya koymanız, kendinize inanmanız ve çok çalışmanız. Bugün yaşadığım gururun daha büyüğünü eğitim öğretim yılının sonunda bana yaşatmanız”

TEKİN: “ÖĞRETMENLER İNTİHAR EDİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise Başkan Kürüm’ü KARBEM projesi nedeniyle kutladı, Karabağlar’da eğitimde devrim niteliğinde bir projeye imza atıldığını ifade etti. Konuşmasında, eğitim sistemindeki sorunlar nedeniyle hükümeti eleştiren Tekin, “Eğitim devletin sorumluluğunda, sosyal devletin şartıdır bu. Ancak eğitimdeki fırsat eşitsizliği, işsizlik büyük problem. Bugün öğretmenler atanamıyor, iş bulamadığı için intihar ediyor. Anneler çocuğuna süt alamadığı için intihar ediyor. 4+4+4 yeni eğitim sistemimiz ise ayrı bir rezalet. CHP iktidarında sosyal devlet anlayışı bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Başkan Kürüm, törene katılan konuklarıyla birlikte KARBEM’in açılış kurdelesini kesti, gençleri tebrik ederek, çanta ve eğitim setleri hediye etti. Başkan Kürüm ve konukları dershanenin sınıflarını gezerek gençlere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası