Ege Postası
Geri

Konak Halk Üniversitesi'ne başvurular başladı

Konak Belediyesi tarafından 15 semt merkezinin yanı sıra kültür ve sanat merkezlerinde 80 ayrı branşta düzenlenen kursların ön kayıtları başladı. Kursları tamamlayanlara dönem sonunda başarı sertifikaları da verilecek, bu sertifikalar iş bulma konusunda Halk Üniversitesi’ni bitirenleri şanslı kılacak.
Konak Halk Üniversitesi'ne başvurular başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Eylül 2012 Perşembe 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR-Hobi ve meslek edindirmenin yanı sıra, birbirinden farklı alanlarda açılan kurslar bu yıl da kursiyerlere hem iş,  hem de yeteneklerini keşfedecekleri yeni bir dünyanın kapılarını aralayacak. Yabancı dilden, dikiş nakışa, seramikten, resme, masktan tiyatroya, pasta yapımından hediyelik eşya yapımına, takı tasarımından vitraya, kemandan yogaya, etkili ve güzel konuşmadan okuma-yazmaya, öğrenciler için etütten fotoğrafçılığa 80 ayrı branşta açılan kurslara ilgi ve talep çok büyük.

Hobi kurslarının yanı sıra İŞKUR ve Konak İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan meslek edindirme kursları da vatandaşların iş bulma konusunda bir adım önde olmasını sağlıyor. Hasta refakatçısı,  çocuk ve bebek bakımı, kırsal turizm etkinlikleri, animatörlük, adli takip elemanı, yönetici asistanlığı, manikür-pedikür, estetisyenlik, aşçılık, barmenlik, santral elemanlığı, bilgisayar, özel öğretim elemanlığı, hukuk sekreterliği ve servis komisi gibi kurslara katılanlara iş olanağı sağlayacak kurslara büyük bir talep yaşanıyor. Kursları tamamlayanlara dönem sonunda başarı sertifikaları da verilecek, bu sertifikalar iş bulma konusunda Halk Üniversitesi’ni bitirenleri şanslı kılacak.

Konak Belediyesi’nin kültür merkezlerinde ve semt merkezlerinde düzenlenen kurslar sayesinde yüzlerce kadının ürettiği takılar, ahşap boyamalar, masklar,  şans filleri, ev aksesuarları, el işi tablolar ve daha pek çok üretilen hediyelik eşyaya büyük bir talep de yaşanıyor. Yıl içinde ve yılsonunda düzenlenen kermes, festival, sergi ve belediyenin satış vagonlarında satışa sunulan ürünler kapışılıyor. Kadınlar satışlardan elde ettiği gelirler ile aile bütçesine katkı sağlıyor. Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Halk üniversitesi’ projesiyle yaklaşık dört yıl içinde üreten kadın sayısında patlama yaşandı.  İş edindirme kurslarına büyük ilgi olması nedeniyle geçen yıl 55 ayrı daldaki kurs sayısı 80’e çıkarıldı.

Kadınların sağladığı dayanışma ruhunun toplumsal barışı getirdiğine vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, sevgi evleri olarak tanımladığı semt merkezlerinde kadınların hayata bağlandığını, stresten arındığını ve sosyalleştiğini ifade etti. Tartan şöyle konuştu:

“Sevgi Evleri’nde, Konak Halk Üniversitesi’nde toplumsal olarak yaşadığımız en büyük kaoslardan biri olan insanın insana olan uzaklaşmasını aştık. Kurslara katılan kadınlar sadece meslek edinmek, yeteneklerini keşfetmek ve üretmekle sınırlı kalmadı. Aynı zamanda kurdukları güzel dostluklar, paylaşım ve dayanışmayla sosyal terapi imkanı da buldu. İnsanın olmadığı yaşam anlamını yitiriyor.  Yollar, kaldırımlar, merdivenler ve parklar yapabilirsiniz; ama içinde insan yoksa, ruhu da yok demektir. İnsan varsa, üretkenliğini, gücünü ortaya koyar. Ev kadınlarımızı bu yıl da kurslarımıza davet ediyorum. Gelin, hayata katılın.”

Eğitimde fırsat eşitliği yaratan Konak Halk Üniversitesi’ndeki kurslardan yararlanmak isteyenler sembolik rakamlar ödeyecek. Kayıtlar 30 Eylül’e kadar sürecek. Kurslara katılmak isteyenler başvurularını Konak Belediyesi’ne bağlı kültür merkezleri ve semt merkezlerine yapabilecek.

 

Yazarlık, dramatik yazarlık, etkili ve güzel konuşma, gitar, ud, mandolin, bağlama, dans, bale, fotoğrafçılık, bireysel gelişim atölyesi, beden dili ve iletişim, yerel yönetimler ve siyaset akademisi, satranç, resim yetişkin, resim çocuk, tiyatro çocuk, tiyatro yetişkin, pasta yapımı kursları aylık 25 lira. Ritim atölyesi aylık kurs ücreti ise 10 lira.  Birebir özel piyano ve keman dersleri aylık 75 lira, yoga ise 30 lira. İngilizce, Rusça, İspanyolca, Yunanca, Almanca, Fransızca dil kursları ile hediyelik eşya, seramik, mask atölyesi, Konak Belediyesi Ege Çağdaş Oda Korosu, Konak Belediyesi Çağdaş Emekliler TSM Korosu, Klasik Türk Müziği, Çocuk Korosu, THM, TSM koro kurslarından ücretsiz yararlanılacak.

KÜLTÜR ve  SOSYAL İŞLER  MÜDÜRLÜĞÜ’NCE 2012-2013 DÖNEMİ DÜZENLENEN KURSLAR

YAZARLIK İŞLİĞİ-DRAMATİK YAZARLIK (SENARYO VE  METİN YAZARLIĞI)-ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA-GİTAR-BAĞLAMA-PİYANO-KEMAN-YOGA-DANS-BALE-FOTOĞRAFÇILIK-BİREYSEL GELİŞİM-YEREL YÖNETİMLER VE SİYASET OKULU-İNGİLİZCE-RUSÇA-İSPANYOLCA-YUNANCA-ALMANCA-FRANSIZCA-SATRANÇ-RESİM YETİŞKİN-RESİM ÇOCUK-TİYATRO YETİŞKİN-TİYATRO ÇOCUK-PASTA YAPIMI-HEDİYELİK EŞYA-SERAMİK-MASK ATÖLYESİ-RİTİM ATÖLYESİ-TSM KOROSU-EMEKLİLER TSM KOROSU-THM KOROSU-KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU-ÇOCUK KOROSU-EGE ÇAĞDAŞ ODA KOROSU-UD-MANDOLİN-BEDEN DİLİ VE İLETİŞİM

  SEMT MERKEZLERİNİN TELEFONLARI:

GÜLTEPE SEMT MERKEZİ - NESLİHAN DEMİR

4332577-530 3411624

BALLIKUYU SEMT MERKEZİ - SERPİL ÖZKASAP-NİLÜFER GÜZEL

4460040

EŞREFPAŞA –CİCİPARK SEMT MERKEZİ - DİLEK ÇAKIROĞLU

2507100-535 3065755

KARATAŞ SEMT MERKEZİ - ŞEVKAT ÇETİN

4838615-5366969733

SAADET MİRCİ-FERHAN BAYSOY

4253510-530 4646374

AYLA ÖKMEN SEMT MERKEZİ - SERPİL MUMCU

4253501-5367440708

 MELAHAT YILMAYAN SEMT MERKEZİ -ALEV TURANLI ÇAMSARI

2851898-532 3157015

AGORA SEMT MERKEZİ - RUHSAR ÖZDEMİR

4830598-5354020282

BASMANE SEMT MERKEZİ - SİBEL YILMAZÇAĞLINER

4459379-532 3001536

İSMETPAŞA SEMT MERKEZİ - GÜLAY ATANAY

4573749

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası