Ege Postası
Geri

KCK: Apo özgürleşince silahsızlanma gündeme gelecek

KCK'nın sözde yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan’ın bugün Kandil’de okuduğu bildiride silahların bırakılması için terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın ‘özgürleşmesi’ şart koşuldu.Sürecin üç aşamadan oluşacağı...
KCK: Apo özgürleşince silahsızlanma gündeme gelecek
Haberler / Dünya
25 Nisan 2013 Perşembe 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KCK'nın sözde yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan’ın bugün Kandil’de okuduğu bildiride silahların bırakılması için terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın ‘özgürleşmesi’ şart koşuldu.

Sürecin üç aşamadan oluşacağı belirtilen açıklamada, ilk adımın ateşkes ve teröristlerin geri çekilmesi olduğunu, ikinci aşamada ise Türkiye’nin gerçek anlamada demokratikleşmesi için anayasal çözüm çerçevesindeki reformların yapılması gerektiği belirtildi. Bu kapsamda, “Koruculuk, özel tim, vb. tüm özel savaş yapılarının devre dışı edilmesi ve demokratik sivil toplum zihniyetine uygun bir ortamın oluşturulması gereklidir." ifadelerine yer verildi.

Örgüte yakın bir internet sitesine konan açıklamada, "Özellikle Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayacak, Kürt halkının inkarını sona erdirecek, varlığını ve özgürlüğünü kabul edecek, tüm kimliklerin, inançların ve mezheplerin hak ve özgürlüklerini garanti altına alacak, eşitliğini sağlayacak olan yeni demokratik bir anayasanın yapılması hayatidir." denildi.

Normalleşme süreci olarak altı çizilen üçüncü aşamayla ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Normalleşme süreci, barışın kalıcılaşması, toplumsal uzlaşma, eşitlik ve özgürlükler sürecidir. Önder Apo dahil herkesin özgürleşeceği bu sürecin pratikleşmesi paralelinde silahın tümden devre dışı kılınması ve gerillanın silahsızlanması gündeme girecektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası