Ege Postası
Geri

Kabe'de Ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı

Ramazan ayının ilk cuma namazı Kabe'de yüz binlerin katılımıyla kılındı. Ramazan ayının ilk cuma namazı yüzbinlerin katılımıyla Mescid-i Haram’da kılındı. Mescid-i Haram ve çevresindeki genişletme çalışmaları nedeniyle Müslümanlar...
Kabe'de Ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı
Haberler / Dünya
12 Temmuz 2013 Cuma 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ramazan ayının ilk cuma namazı Kabe'de yüz binlerin katılımıyla kılındı.

Ramazan ayının ilk cuma namazı yüzbinlerin katılımıyla Mescid-i Haram’da kılındı. Mescid-i Haram ve çevresindeki genişletme çalışmaları nedeniyle Müslümanlar Kabe'ye girmekte zorlanırken, çevre sokak ve caddeler tamamen doldu taştı. Cuma Namazını Mescid-i Haram ve Mescidi-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdudrrahman Bin Abdülaziz Es-Südeys kıldırdı.

Es Südeys, Cuma hutbesinin başında Ramazan ayının fazileti ve bereketinden bahsetti. Ramazan ayının dostluk, kardeşlik ve hoşgörü ayı olduğuna işaret eden Es Südeys, Filistin, Suriye ve Mısır örneklerini vererek Müslümanların Ramazan ayına paramparça bir şekilde girdiğini söyledi. Es Südeys, tüm dünyada zulüm gören Müslümanlar için gözyaşları arasında dua etti.

Kabe'deki genişletme çalışmalarından da bahseden Es Südeys, izdiham ve kargaşa yaşanmaması için Suudi vatandaşları başta olmak üzere Suudi Arabistan'da ikamet eden yabancılardan çalışmalar tamamlanana kadar Kabe'ye fazla gelmemelerini istedi.

Hutbenin ardından dua eden Es Südeys Ramazan'ın ilk Cuma Namazı'nı kıldırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası