Ege Postası
Geri

Kadifekale 'cennet' oldu

İzmir'de, heyelan tehlikesi nedeniyle, kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılıp yıkılan gecekonduların yerine dikilen ağaçlar ve bitkilerin büyümesiyle, burası yeşil bir vadiye dönüşmeye başladı.
Kadifekale 'cennet' oldu
Haberler / İzmir
18 Nisan 2016 Pazartesi 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kadifekale'nin Yeşildere'ye bakan yüzünde, Kültürpark büyüklüğünde, 420 bin metrekarelik, heyelan bölgesi ilan edilen alandaki binalar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkıldı, bu bölgede yeşillendirme çalışmaları başlatıldı. Dikilen değişik türde binlerce ağaç ve yüzlerce bitki, birkaç yılda boy saldı. Yıkılan evlerin yerinde oluşan yeşil doku, her gün binlerce aracın geçtiği Yeşildere Caddesi'nin de yer aldığı Yeşildere Vadisi'ni bir cennete dönüştürmeye başladı.

Eskiden heyelan nedeniyle evlerin kaydığı, çarpık yapılaşma ürünü gecekonduların kötü bir görüntü oluşturğu ve bölgeden geçenlerin başını bile çevirip bakmak istemediği bölgeden geçenler, artık zevkle etrafı seyreder oldu. Burasının ileride, kentin en önemli oksjien depolarından ve dinlenme yerlerinden birisi olması bekleniyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası