Ege Postası
Geri

Kadıköy'de bitmeyen klasik

Fenerbahçe, Kadıköy'de Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti ve puan farkını 1'e düşürdü.
Kadıköy'de bitmeyen klasik
Haberler / Spor
8 Mart 2015 Pazar 23:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yarış yeniden başladı

Fenerbahçe kötü başladığı mücadelede Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti ve şampiyonluk yarışında "ben de varım" dedi, Cim Bom'a yenilmeme serisini 16 yıla çıkardı. 

Kadıköy'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yine nefesleri kesti. Tek gollü derbide iki takım da önemli gol pozisyonlarından yararlanamazken, 81'de Kuyt kilidi açan isim oldu. Volkan da kurtarışlarıyla maça damga vurdu. 

Galatasaray'ın ikinci yarının neredeyse tamamını defans hattında geçirmesi ise Sarı Kırmızılı cephe adına hayal kırıklığı yarattı.

Derbiye hızlı başlayan taraf, beklenenin aksine Galatasaray oldu. 

VOLKAN İNANILMAZ KURTARDI

4. dakikada Fenerbahçe defansının hatasında Selçuk İnan ceza sahası dışından topu boş kaleye gönderdi, Volkan inanılmaz kurtardı ve golü önledi...

BURAK KARŞI KARŞIYA...

11. dakikada Umut Bulut'un harika pasında Burak Yılmaz, Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Burak'ın aşırtma vuruşu üstten auta gitti.

Hızlı başlayan maç 15. dakikadan sonra duruldu. Fenerbahçe topa sahip oldu, kontrolü ele geçirdi. Ancak Sarı Kırmızılılar, Kanarya'nın pas kanallarını kapadı. 

DIEGO ÇOK ÇALIŞTI AMA...

Fenerbahçe'de Diego çok çalıştı ama orta sahada yalnız kaldı. Hücuma destek veremedi. 77'de yerini Webo'ya bıraktı...

SNEIJDER ETKİLİ OLAMADI

Fenerbahçe Sneijder'e çok ciddi önlem almış... Hollandalı'yı Mehmet Topal etkisiz bıraktı. İlk maçın kahramanı 90 dakikada hiç yoktu.

İKİNCİ YARI MAÇ TEK KALE!

İlk yarı 0-0 biterken ikinci yarıya baskılı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Hatta maçı tek kaleye çevirdi. Galatasaray kontratak bile yapamadı. 

ÇAKIR'A BÜYÜK TEPKİ

64'te Olcan ve Emenike mücadelesinde Nijeryalı yerde kaldı. Cüneyt Çakır faul verdi, Olcan'a sarı kart gösterdi. İki takım da bu karara yoğun itirazda bulundu. Galatasaraylılar "Faul yok" derken, Fenerbahçeliler kırmızı kart istedi. 

İki takım da haklıydı. Ya faul yoktu, faul var ise de kırmızı kart olmalıydı. Çakır ikisini de yapamadı. 

EMRE'DEN MÜTHİŞ FRİKİK VE DİREK

Bu faulden doğan frikikte topun başına Emre Belözoğlu geçti. Vuruşu direkten döndü. Dönen topta Kuyt, kontrol edemedi. Etse, gol pozisyonuydu.

BİR GOL DAHA KAÇIYOR

Bu frikikten 1 dakika sonra Diego'nun kullandığı kornerde Emenike kafayı vurdu, top santimlerle auta gitti. Fenerbahçe 2 dakikada iki golden oldu. 

EMENIKE YUHALANDI

İsmail Kartal hafif sakatlığı bulunan Alper'i 67'de oyuna aldı. Çıkan Emenike taraftarlar tarafından yuhalandı.

GALATSARAY ÇIKAMIYOR

Konuk ekip golü yiyene kadar yarı sahasını bile geçemedi. Kontratak yapamadı. Ne Burak ne Sneijder ne de Umut etkili olabildi. 

KURTARICI WEBO...

77'de çok çalışan ancak istediklerini yapamayan Diego'nun yerine son dakika golcüsü Pierre Webo girdi. Kamerunlu girer girmez etkisini gösterdi. Kuyt'ın golünden önceki göğüs kontrolü mükemmeledi. 

EN SONUNDA GOL

81'de gol geldi... Webo'nun harika kontrolünde, top Mehmet Topal'a geldi. Topal'ın pasında sol kanattaki Kuyt topla buluştu. Hollandalı sol çaprazdan Muslera'yı kapadığı köşeden avladı... Uzak ve çapraz olmasına rağmen topu ağlara gönderdi..

VOLKAN YİNE VOLKAN...

Fenerbahçe golü bulduktan sonra Galatasaray hemen karşılık vermek istedi. Bu fırsatı da buldu. Telles'in yerine oyuna giren son haftaların başarılı oyuncusu Yasin, 3 Fenerbahçeli arasından çıktı, altı pasta Volkan'la karşı karşıya inanılmaz bir gol kaçırdı. Bir başka değişle Volkan parmaklarının ucuyla müthiş kurtardı. 3 puan adeta onun sayesinde geldi. 

Fenerbahçe, üstün oynadığı maçı 1-0 kazanırken, puanını 50'ye yükseltti ve Galatasaray ile arasındaki puan farkını 1'e düşürdü...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası