Ege Postası
Geri

Kadın kooperatifi için yemek yapıyorlar

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde, bir yıl önce 22 girişimci kadının bir araya gelerek kurduğu Ödemiş Yöresi Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi üyeleri, şimdi de yöre yemeklerine el attı. Yöre yemeklerini pişiren kadınlar, sipariş veren işyerlerine yemekleri yürüyerek götürüp teslim ediyor.
Kadın kooperatifi için yemek yapıyorlar
Haberler / İzmir
29 Mart 2013 Cuma 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Ödemiş Yöresi Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi’nin girişimci kadınları, iğne oyalarını ve el işlerini değerlendirmek, kadınların ekonomik güçlerini artırmak amacıyla başlattıkları çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Kooperatif başkanı Ülkü Zerdali ve yönetim kurulu üyeleri Hayriye Yerdelen ile Vicdan Levent, ninelerinden, annelerinden kalma yöre yemekleri için kolları sıvadı. Hatice Eren ve Vicdan Levent, önlüklerini takarak birbirinden lezzetli yemekleri yapmaya, telefonla sipariş veren işyerleri ve okullara da yaya olarak götürmeye başladı.


Yönetim kurulu üyesi Hatice Eren, siyasi bir amaç gütmeden tamamen el sanatlarının geliştirilmesi için kurulmuş bir kooperatif olduklarını belirtti. İlk projelerinin elişlerinin sergilendiğini bir mekan olduğunu, ardından gıda üzerine çalışmaya başladıklarını ve 'Sini' adını verdikleri bir lokanta açtıklarını kaydeden Eren, "Eskiden siniler etrafında ailece yemek yenirdi. Biz de bundan dolayı hem işyerimizin adını Sini koyduk hem de masa yerine yemekleri sini üzerinde servis yapmaya başladık. Müşterilerimiz de bu durumdan çok memnun kaldı" dedi. Ereni bu çerçevede şimdi de Ödemiş’in yerel yemeklerine ağırlık verdiklerini kaydetti. Eren, "Kestirme çorbası, ekmek dolması, heybeli çorba, yöresel tatlılar, salatalar ve isteğe bağlı yemekler yapıyoruz. Okullara, iş yerlerine, evlere servisi de kendimiz yapıyoruz. Çarşamba günleri mantı günümüz var. Özellikle öğle saatlerinde çıkardığımız yemeklerde annelerimizden, ninelerimizden kalma yemekleri ön plana çıkarıyoruz" diye konuştu.

Hatice Eren, yönetim olarak şimdi de internet dünyasına girmeyi planladıklarını kaydetti. Eren, "Ödemiş yöresine ait bitkiler ve kuru gıdalar, ceviz, kestane, ebegümeci, turp otu, yöresel ekmek, peynir gibi Ödemiş'e ait ne varsa internet üzerinden pazarlamayı düşünüyoruz" dedi.

Sini’de yemek yiyen İnönü İlköğretim Okulu öğretmenlerden Nilgün Üstün, "Kadın dayanışması için buradayız. Öğle yemeği yiyoruz. Yemekler çok lezzetli. Tariflerini alıp evde yaptıklarımız da oluyor" diye konuştu. Aynı okuldan Tanju Sabancı da "Burada yemek yemeyi çok seviyoruz. Lezzet, hijyen ve fiyat açısından çok uygun. Güler yüz buluyoruz. Evlerimize de sipariş veriyoruz" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası