Ege Postası
Geri

Kadınlar laiklik için meydana çıkıyor

Sol Feminist Hareket, 29 Eylül Pazar günü Bursa'da düzenleyeceği laiklik mitingi için tüm kadınlara katılım çağrısı yaptı. "Eşitsizlik, sömürü ve yıkımın her geçen gün derinleştiği bu düzende değişim zorunlu" diyen hareket, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, kadınlara ve gençlere daha iyi bir gelecek için laik bir yaşamın gerekliliğini vurguladı. Kadınların sömürüye, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe ve gericiliğe karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirtildi.
Kadınlar laiklik için meydana çıkıyor
Haberler / Güncel
27 Eylül 2024 Cuma 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sol Feminist Hareket, geçtiğimiz temmuz ayında düzenlediği kamptan sonra, laiklik mücadelesinin kadın mücadelesiyle iç içe olduğunu ve bu doğrultuda mücadeleyi her alanda büyüteceklerini açıkladı. Bursa'daki miting, bu sürecin ilk adımı olarak planlanıyor. Birgün'ü haberine göre, Ebru Karataş, Bursa'yı mahalle mahalle ayırarak çalışma grupları oluşturduklarını ve kadınlara mektuplarla ulaştıklarını ifade etti. Karataş, her mahalleden farklı hikayeler dinlediklerini ve kadınların ev içi şiddet, tarikat yapılanmaları gibi sorunlarla mücadele ettiğini belirtti.

Miting, Bursa Fomara Meydanı'nda başlayıp Kent Meydanı'na kadar sürecek bir yürüyüşle devam edecek. Miting alanında kadınlar kendi hikayelerini paylaşacak ve Grup Kucaklaşma'nın konseriyle son bulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası