Ege Postası
Geri

Kadınlara adalet, katillere müebbet

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, yakınlarını kadın cinayeti sonucu kaybetmiş ailelerle birlikte kadın cinayetlerini durdurmak için mücadelesine devam ediyor.
Kadınlara adalet, katillere müebbet
Haberler / İzmir
11 Aralık 2012 Salı 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Platformun İzmir’de takip ettiği 2 davanın da duruşmaları bu hafta görülecek. 13 Ekim 2011’de Bornova’nın Mevlana Mahallesi’nde kocası Sedat Çöl tarafından öldürülen Ferdane Çöl davasında, katili azmettirenler ve delilleri karartanlar hala tutuksuz yargılanıyor.
Platform Ferdane’nin ailesi ile birlikte 4. duruşmada da adalet talebiyle adliye önünde olacak. 12 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 10:00’da İzmir Bayraklı Adliyesi C Blok girişinde basın açıklaması gerçekleştirilecek. Basın açıklamasına geçtiğimiz hafta 3 Aralık günü İzmir Gültepe’de öldürülen Pınar Ünlüer’in ailesi ve 25 Nisan 2010’da Balçova’da öldürülen Ayşe Selen Ayla’nın ailesi de katılacak.

Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Azra Has Nisan 2010’da İzmir’de Hamdi Ayri tarafından birer gün aralıklarla katledildiler. Aradan geçen iki buçuk yıl boyunca bir adım dahi ilerleme olmayan davanın karar duruşması 14 Aralık Cuma günü görülecek. Platform cinayetlerin aydınlatılması ve katile yardım edenlerin ortaya çıkarılması için bu kez de karar duruşmasında adalet talebini dile getirecek. 14 Aralık 2012 Cuma günü saat 13:30’da İzmir Bayraklı Adliyesi C Blok girişinde gerçekleştirilecek basın açıklamasına öldürülen kadınların aileleri de katılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası