Ege Postası
Geri

Kadınlara belediye desteği

Karabağlar Belediyesi kadın emeğini değerlendirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz ay Kavacık Köyü’ndeki kadınların el emeklerini değerlendirerek, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve kooperatifleşmeleri için destek veren Karabağlar Belediyesi bu kez de Uzundere’de yaşayan kadınlara el uzattı.
Kadınlara belediye desteği
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ocak 2015 Cuma 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Uzundereli 20 kadının el emeğiyle hazırladıkları pasta, börek, kurabiye sarma gibi ürünlerin satışlarını gerçekleştirerek kooperatif kurma yönündeki çalışmalarını destekleyen Karabağlar Belediyesi, bu konuda kadınlara eğitimler vererek, iş hayatı ve kooperatifleşme süreci konusunda onları bilgilendiriyor.

Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’nde yaşayan 20 kadın kendi hazırladıkları el emeği ürünleri satıp ekonomik özgürlüklerini kazanmak ve aile bütçesine katkıda bulunmak için kooperatif kurmaya hazırlanıyor. Kadınlar ilk olarak Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün desteğiyle eğitim alarak işe başladı. Eğitimleri tamamladıktan sonra ise kendi hazırladıkları ürünleri yine Karabağlar Belediyesi’nin desteğiyle kurulacak kermeste satarak kooperatifleşme konusunda önemli adım atacaklar.


Kadınlar süreç konusunda bilgilendi

Uzundere’de yaşayan 20 kadın evlerinde kendi hazırladıkları el emeği ürünleri satıp kooperatifleşmek için öncelikle Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 13 hafta sürecek “Lider Kadın Eğitimi” ve “Girişimci Kadın Eğitimi” programlarına katılarak, iş hayatına hazırlık, profesyonellik ve sosyal gelişim konularında eğitim alacaklar.

Uzundere’de düzenlenen toplantıyla kadınlara eğitim ve kooperatifleşme süreçleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile ortaklaşa düzenlenen toplantıya Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda, KEDV Temsilcisi Ayşe Temiztaş da katıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası