İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, kadınların ekonomik yaşama katılmasını sağlamak amacıyla “Ürün Geliştirme ve Tasarım Atölyesi”ne ev sahipliği yaptı. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) işbirliği ile Meslek Fabrikası'nda gerçekleşen atölyelere Bergama, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Ödemiş, Balçova Urla ve Çeşme'de faaliyet gösteren 8 kadın girişim, üretim ve işletme kooperatifi üyeleri katıldı. 3 gün süren atölyelerde konusunda alanında başarılı tasarımcılar; ürün geliştirme, tasarlama, paketleme, ambalaj, standart oluşturma, üretici kadın sayısını artırma, maliyet planlama, beceri geliştirme ve markalaşma konulu kurslar verildi. Eğitim alan kadınlar, başarı ve fark yaratma yolculuğunda geleceğe daha güvenli bakmaya başladı.
Eğitimlerin çok başarılı geçtiğini ve yeni birçok şey öğrendiklerini söyleyen kooperatif üyeleri, tasarım harikası olarak değerlendirdikleri Meslek Fabrikası'nı da çok beğendiklerini belirtti.
Bergama Kadın Kooperatifi’nden Nigar Zannur, “Buraya gelirken hiç böyle şeylerle karşılaşacağımı düşünmemiştim. Takı tasarımı yapıyorum. Karşıdaki kişinin ne gibi şeyler takacağını, hangi renkler kullanacağımı, yaptığım ürüne ne fiyat vereceğimi bilmiyordum. Burada bunları öğrendim. Büyükşehir Belediyemizin katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Çeşme Kadın Kooperatifi’nden Asuman Karapança, “Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Endüstriyel tasarımın önemini kavradık. Burada Çeşmemizin meşhur limonlarından kokulu sabun yapmayı öğrendik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve KEDV’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Ürün Geliştirme ve Tasarım Atölyesi’nde verilen eğitimlere Endüstriyel Tasarımcı Setenay Bahtiyar, Ezgi Girgin, Kardelen Aysel, Selin Gençtürk, Melike Mühür ve İpek Atay, Moda Tasarımcısı Aslısu Türkmen, Berrin Gönen ve Şölen Kipöz, Şehir Planlamacı Deniz Köse ve Mimar Cansu Pelin İşbilen ile Sürdürülebilirlik Danışmanı – Tasarımcı Tuna Özçuhadar ve Pelin Öncel destek verdi.