Ege Postası
Geri

Kadınsanız eyvahlar olsun

İzmir 21. Kitap Fuarı kapsamında panele katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, iktidara sert sözlerle yüklendi. Türkiye'nin şiddet sarmalı içinde olduğunu belirten Altıok, bu düzende kadın olmanın da zorluklarına dikkat çekti. CHP'li Altıok iktidara yüklendi
Kadınsanız eyvahlar olsun
Haberler / Yerel Politika
17 Nisan 2016 Pazar 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Abdulhakim KÜÇÜK/ EGE POSTASI - İzmir  21. Kitap Fuarı kapsamında SODEV( Sosyal Demokrasi Vakfı)  tarafından “Siyaset ve Kadın: Sorunlar ve Çözüm Önerileri ” paneli düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve SODEV başkanı Ercan Karakaş’ın konuşmacı olarak katıldığı panel büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin karanlık günlerden geçtiğini dile getiren Altıok; ’’Ne yazık ki içinde bulunduğumuz günleri artık Türkiye Cumhuriyetimizin rejimini belki de artık şiddet rejimi olarak adlandırsak yanılmayız. Bir şiddet sarmalının içerisindeyiz. Dindar ve kindar nesil yetiştirme şiarıyla yola çıkanlar 14 yıllık iktidarlarında bizi aydınlanmanın öncüsü olan köy enstitülerinden Ensar vakıflarına getirmeyi başardılar, beyaz Toroslarla tehdit edildiğimiz günlere getirmeyi başardılar, hendekler arasında halkımızın canından olduğu günleri getirmeye başardılar, aydınlar dilekçesinin ardından akademisyenleri terörist ilan etmeyi başardılar, bu kindar ve dindar nesil yetiştirme şiarı tabii ki temelini ayrımcılıktan alan mezhepçi, nefret söyleminin hakim olduğu, ötekileştirici bir iktidar anlayışıdır’’ dedi.

SESİMİZİ ÇIKARTAMIYORUZ

Toplumda şiddetin her kesime ulaştığını dile getiren Altıok; ’’İşte bu şiddet sarmalarının içerisinde ötekileştirenler, muhalifler, düşünenler, akademisyenler, solcular, sanatçılar, okuyanlar, yazanlar, basın özgürlüğünün yok olduğu bu günlerde biz ne bir kadın cinayetleri için sesimizi basın aracılığıyla duyurabiliyoruz  ne de  toplumun maruz kaldığı her türlü baskıya karşı sesimizi bu baskıları karşı CHP olarak bu alanlarda  yaptıklarımızı halka  ulaştırabiliyoruz. Böyle bir alana sıkışmış durumdayız. Peki bu nasıl old? Büyük bir başarıyla başta demokrasi olmak üzere bütün kavramların içini boşaltarak bugünü ördüler, demokrasi artık oy çokluğunun %1 bile fazla olanın dediği olur demenin günleri özgürlük kavramı; artık 6 yaşındaki bir kız çocuğunun saçlarından tahrik olma özgürlüğü, bu yüzden cezai indirim alma özgürlüğü, 'O da kısa etek giymeseydi, kahkaha atmasaydı, ben tahrik oldum' özgürlüğü , düşüncelerime inancıma hakaret etti onu yakabilirim tahrik oldum özgürlüğü var. Barış kavramını da içini boşalttılar barış sadece diktatörün uslu duranlara bahşedeceği bir barış haline geldi ‘’ dedi.

KADINSANIZ EYVAH

Kadın olmanın zorluğundan bahseden Altıok ;’’Peki bu şiddet rejiminin içerisinde kadın olmak nasıl bir şey ' Aleviler, kürtler, Lgbtiler, solcular herkes ötekiyken kadın bir aleviyseniz , kadın ve solcuysanız, hem kürt hem alevi hem kadınsanız eyvahlar olsun vay halinize! Ne yazık ki savaş durumundayız. Bu şiddetin toplumun her kesimine yansı bulmaktadır ancak her zaman olduğu gibi şiddette  kadın ve çocuklar en ağır hasarı görenlerdir. Böyle bir ortamda kadın olmak güç siyasette kadın olmak güç kadınlar için ses çıkarmak da güç’’ diye konuştu. 

ÇÖZÜM ÖNERİSİ: BİRLİKTE MÜCADELE

"Peki kadına şiddetin önüne nasıl geçeceğiz nasıl karşısında duracağız" diyen Altıok; "Kadının yaşamın içinde daha çok  var olmasıyla, kadının siyasette daha çok var olmasıyla, kadının eğitimden daha çok hak almasıyla  sesimizi, direnişimizi, dayanışmamızı güçlendirerek, çoğaltarak birlikte olacağız.  Ataerkil iktidarın radikal İslam etkisi altında tanımladığı şu anki rejimin karşısında duracağız. Ne yazık ki üstelik kendimiz için mücadele etmemizin  lüks olduğu günlere geldik. Çocuklarımızın istismar edilmemesi için  mücadele etmemiz gereken günlere geldik. Ne yapmalıyızı bir kez daha vurgulayarak bugün bütün dayanışma haklarını daha sıklaştırdığımız daha yakın olduğumuz sözümüzü çoğalttığımız daha çok dayanışma ve ideolojik ayrımları daha asgari düzeye indirgeyerek birlikte ses çıkarma alanları yaratmalıyız" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası