Ege Postası
Geri

Kadir İnanır'a ödül töreninde olay!

Nürnberg'te düzenlenen Türkiye-Almanya Film Festivali'nin açılış töreninde Kadir İnanır'a onur ödülü verilirken sahneye çıkan bir grup protestocu slogan atarak pankart açmak istedi.
Kadir İnanır'a ödül töreninde olay!
Haberler / Güncel
5 Mart 2016 Cumartesi 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen 21. Türkiye-Almanya Film Festivali'nin açılış töreninde Kadir İnanır’a onur ödülü verildi. Kadir İnanır, ödülünü Alman sinemasının önemli isimlerinden Mario Adorf ’un elinden aldı. Festival Başkanı Adil Kaya ve festival yönetmeni Ayten Akyıldız’ın organizesindeki törende Türkiye Başkonsolosu Yavuz Kül , Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly ve birçok özel davetli hazır bulundu. Başkonsolos Kül’ün konuşmasının hemen öncesi, bir grup protestocunun sahneye çıkıp pankart açarak “Kürdistan’a özgürlük” şeklinde bağırması şaşkınlık yarattı.

OLAY BAŞLIYOR
Festival Başkanı Adil Kaya ile Belediye Başkanı Ulrich Maly'nin konuşması sonrası sahneye çıkan Başkonsolos Yavuz Kül'ün konuşma yapacağı sırada ellerinde pankart olan bir grup sahneye çıkarak, “Kürdistan’a özgürlük” şeklinde slogan atmaya başladı. İlk şaşkınlığın ardından grup apar topar sahneden indirildi. Başkonsolos Kül, olayı sessizce ve serinkanlılıkla izlerken yaptığı konuşmada, “Bu güzel sanatsal olayı çirkinleştirmemek gerekir” diye konuştu. Kül, Kadir İnanır’a hayranlığını belirterek, ona “Hoş geldiniz” dedi. Başkonsolos Kül, Festival Başkanı Adil Kaya ile Yönetici Ayten Akyıldız’ı tebrik etti.

İNANIR: GÜZEL ÜLKEDEN GÜZEL SELAMLAR GETİRDİM
Kadir İnanır, ödülünü Mario Adorf’ın elinden aldıktan sonra yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Dünyanın en güzel ülkesinden en güzel selam getirdim. Bizim barış kelimesini kullanmaktan başka hiçbir sorunumuz yok. Bunu çözeceğiz. Havalar ısınınca, yani denize rahatlıkla girildiği zaman mültecilerle ilgili büyük bir film yapacağım. Bu güzel ve onurlu ödül için teşekkür ediyorum.”

Ödül töreninde Mazlum Çimen’in saz dinletisi beğeni kazanırken, tören sonunda Kadir İnanır hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Türkiye-Almanya Film Festivali 13 Mart'ta sona erecek. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası