Ege Postası
Geri

Kadir Topbaş: Kalkınmada en önemli unsur şehirleşme

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kentleşme konusuna vurgu yaptı. Topbaş, "Kalkınmadaki en önemli unsur; kentselle kırsal arasında köprü görevi yüklenen ve iyi idare edilen bir...
Kadir Topbaş: Kalkınmada en önemli unsur şehirleşme
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kentleşme konusuna vurgu yaptı. Topbaş, "Kalkınmadaki en önemli unsur; kentselle kırsal arasında köprü görevi yüklenen ve iyi idare edilen bir şehirleşme olacaktır.” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Toplantısı'nda konuşmak üzere New York'ta bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bulunduğu BM Genel Kurulu'nun 68. oturumunda yerel yönetimler ana gruplarının sürdürülebilir kentler konusundaki raporunu BM üst düzey siyasi forumuna sundu. Devlet başkanları, başbakanlar ve bakanlara hitap eden Kadir Topbaş, “Tek ve küresel yeni kalkınma gündemi, bütün kıtaları ve ülkeleri etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Kalkınmadaki en önemli unsurun 'kentselle kırsal arasında köprü görevi yüklenen ve iyi idare edilen bir şehirleşme' olacağına vurgu yapan Topbaş "Rio sonuç belgesinde, her düzeyden hükümet ve yasama organlarının, sürdürülebilir kalkınma konusuna verdiği destek ile yerel ve ulus altı düzeylerde kaydedilen ilerlemelerin teyit edildiğini hatırlatmak isteriz. Bunun yanında, temel hizmetlerin tedariki ile ekonomik kalkınma ve özellikle gençlere iş yaratmak konusunda, ulus altı kuruluşların yüklendiği üstün rolün altını çizer, bunların yoksulluğun ve hastalıkların azaltılmasının yanında, insanların direnç ve sürdürülebilir niteliklerini arttırmada etkili olduğunu vurgulamak isteriz." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası