Ege Postası
Geri

Kadir Topbaş: Peygamberler olmasaydı medeniyetler olmazdı

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Bediüzzaman Sempozyumu'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Peygamberler olmasaydı medeniyetler olmazdı. Peygamberlerin mucizeleri ilmin hudutlarıdır.”...
Kadir Topbaş: Peygamberler olmasaydı medeniyetler olmazdı
Haberler / Güncel
22 Eylül 2013 Pazar 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Bediüzzaman Sempozyumu'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Peygamberler olmasaydı medeniyetler olmazdı. Peygamberlerin mucizeleri ilmin hudutlarıdır.” dedi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu’nda açılışı gerçekleşen 'Nübüvvet' konulu 10. Uluslararası Bediazzaman Sempozyumu’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hüseyin Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Faris Kaya, “Bediüzzaman, peygamberlerin sadece manevi bakımdan değil, dünyevi yani maddi gelişme ve kalkınma bakımından da birer rehber olduğunu geniş örnekleriyle bize anlatır. Bediüzzaman nübüvvetin temel eserlerini işlerken aklın önemini inkar etmez. Nübüvvetin nuruyla aydınlanan varlık aleminin hakiki saadeti ancak aklı selim olarak tarif edilen vahiy –akıl beraberliği ile olabileceğini söyler. Bu sempozyumu Cenab-ı Allah’a bir dua olarak takdim ediyoruz ki insan oğlunun hak ve hakikat arayışına bir şık olsun, nur olsun, hizmet etsin. Bil hassa son dönemlerde çok ihtiyaç olan, akan kanların da durmasına vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş da “İnsan yaradılanların en şereflisi, vazifesi kulluk. Allah yer yüzündeki halifesi insanlara mesajlarını gönderiyor. Bunu peygamberler vasıtasıyla yapıyor. Nasıl varolduk, neden yaşıyoruz, nereye gideceğiz, sonumuz ne olaca? İşte bunların cevapları o kutlu peygamberin getirdiği mesajlarda var. Vahiy olmadan, akil doğrulara ulaşamaz. Bediüzzaman Hazretleri şöyle ifade ediyor, nevi beşerde nübüvvüt beşerdeki hayırların fezlekesi ve esasıdır. Peygamberler olmasaydı medeniyetler olmazdı. Peygamberlerin mucizeleri ilmin hudutlarıdır.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası