Ege Postası
Geri

Kaf-Kaf, Ponitka ile imzaladı

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, Polonya temsilcisi Stelmet Zielona Gora'dan Polonyalı Mateusz Ponitka ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Kaf-Kaf, Ponitka ile imzaladı
Haberler / Spor
8 Ağustos 2016 Pazartesi 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Polonya Ligi'nde geçen sezon en değerli oyuncu (MVP) seçilen, Eurocup'ta ise "En Başarılı Genç Oyuncu" ödülünü alan 23 yaşındaki kısa forvetin transferi için 2 aydır uğraş verdiklerini belirten Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Ponitka'yı, Avrupa takımlarının elinden aldık. Çok iyi bir fiyata transfer yaptık. Çıkış hakları da kulübümüzde olacak. Yaptığımız transferleri Avrupa basketbol camiası da takdir ediyor. İddialı gibi gelebilir ancak son yılların en iyi takımını kurduk. Hem de bütçemizi aşmadık" dedi.

Stelmet Zielona Gora'dan önce Varşova Üniversitesi, Asseco Prokom Gdynia ve BC Oostende'da  forma giyen Ponitka, geçen sezon THY Euroleague'de Pınar Karşıyaka'ya rakip olmuştu. Ponitka, İzmir'deki maçta 32 dakika görev alıp, 20 sayı, 10 ribaund ve 3 asistle oynamıştı. 

Daha önce dış transferde şutör guard J'Covan Bown, point guard Kevin Dillard, kısa forvet Dajuan Summers, pivot Josh Boone ve kısa forvet Erdi Gülaslan ile anlaştıklarını hatırlatan Turgay Büyükkarcı, "Taraftarlara heyecan verecek, atletik bir ekip izleteceğiz. Son yabancı transferimiz uzun forvet olacak. Transferlerdeki emeği için antrenörümüz Nenad Markovic'e teşekker ederiz" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası