Ege Postası
Geri

Kağıt toplayan anneannesine yalınayak eşlik ediyor

İzmir'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde farklı tarihlerde çıkan iki yangında büyük hasar oluşan eski depo, 4 çocuğu 8 torunuyla yaşam mücadelesi veren 48 yaşındaki Nergiz Özuzdur'a ev sahipliği yapıyor. Ailesinin geçimini sağlamak için çöplerden kağıt toplayan Nergiz Özuzdur'a kendisiyle aynı adı taşıyan 2 yaşındaki torunu eşlik ediyor. Kağıt toplayan anneannesine yalınayak eşlik ediyor
Kağıt toplayan anneannesine yalınayak eşlik ediyor
Haberler / İzmir
9 Aralık 2015 Çarşamba 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Alsancak Semti 1497 Sokak numara 21'de daha önce mobilya deposu olarak kullanılan 2 katlı binada farklı tarihlerde iki kez yangın çıktı. Bu nedenle çatısı çöken binada, 2004 yılında eşini kaybeden Nergiz Özuzdur, 4 çocuğu 8 torunu ile yaşama tutunmaya çalışıyor. 13 çocuk annesi Nergiz Özuzdur, her gün yanına torunlarını da alıp el arabasıyla çöplerden kağıt toplamaya çıkıyor.



Topladığı kağıt ve plastikleri satıp elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağlayan kadına zaman zaman kendisiyle aynı adı taşıyan minik torunu da katılıyor. Havanın soğuk olmasına rağmen yalın ayak anneannesinin yanından ayrılmayan minik Nergiz'in görüntüsü ise yürek dağlıyor. Bir kızının 3 yıl önce henüz 15 yaşındayken kaçtığını, oğlunun ise evden kaçmasında payı olduğu düşüncesiyle karısını öldürdüğünü dile getiren Nergiz Özuzdur, damadının küçük yaştaki kızı kaçırmak, oğlunun ise cinayet suçlamasıyla tutuklandığını söyledi.



Yardımseverlere seslenen Özuzdur, "Çocuk ve torunlarımla bir arada yaşıyoruz. Kağıt topluyorum ama yetmiyor, ayaklarına terlik bile alamıyorum. Çöpten kazandığım para yemeğimize bile yetmiyor. Yağmur yağdığında kaldığımız yeri su basıyor. Yataklarımız hep ıslak, bunlara rağmen çocuklar hasta olmuyor. Başımızı sokacak bir evimiz, çocukların yiyecek ve giyecekleri olsa başka bir şey istemem" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası