Ege Postası
Geri

Kahramanlar ve Alsancak'a 2 koldan çözüm

AB uyum yasaları çerçevesinde 2017 yılının başında kapatılacak açık semt pazarlarının yarattığı çile giderek artarken, Konak ilçesinde hem esnafı, hem de vatandaşı kara kara düşündüren iki noktada belediyeden kalıcı çözüm geliyor. Tarihi öneme sahip Kahramlar Semt Pazarı ve sokak aralarında kurulan Alsancak Semt Pazarı için alternatif yer arayışlarını tamamlayan Konak Belediyesi, yeni yılın ilk aylarında iki ayrı pazaryerini hizmete açmak için çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi.
Kahramanlar ve Alsancak'a 2 koldan çözüm
Haberler / İzmir
30 Haziran 2014 Pazartesi 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2017 yılı itibarı ile temizlik, hijyen ve altyapı bakımından yetersiz açık semt pazarlarının kaldırılması ve sağlıksız koşullarda gıda satışının önüne geçilmesi amacı ile yayınladığı düzenlemenin ardından krizin vurduğu İzmir’deki esnaf ve vatandaşların yüreğine su serpen haber geldi. Konak’ta mağduriyetin kapıya dayandığı Kahramanlar ve Alsancak bölgelerinde kalıcı çözüm yaratmak amacı ile harekete geçen belediye, geçtiğimiz dönem ilçenin en büyük sıkıntıları arasında yer alan konuya neşter vurarak, her iki mahallede de çözüm için sürdürdüğü çalışmalarında sona geldi.
 
 60 YILLIK TARİHİ SEMT PAZARI YENİ YERİNDE DEVAM EDECEK
Yaşanan pazaryeri sıkıntısının vurduğu başlıca bölgelerden olan ve belediye meclisinin kapatma kararı sonrasında şoka uğrayan Kahramanlar Semt Pazarı yeni yerine  taşınacak. 60 yıllık tarihi değere sahip olan ancak son dönemlerde Akıncılar Alt Geçidi yapım çalışmaları ve Hilal Aktarma İstasyonu yapım çalışmaları sebebi  ile zorlu günler geçiren semt pazarı Kahramanlar Katlı Otopark’a taşınacak. Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan ve Kahramanlar Mahallesi, Hilal Mahallesi, Ege Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi gibi toplam 4 mahallenin yükünü çeken ve 22 bin nüfusa hizmet veren Kahramanlar Semt Pazarı, yılın ilk aylarında yeni yerine geçecek.
 
ESNAF KAHRAMANLAR’DA KALACAK
Mahallenin pazaryeri sıkıntısına çözüm bulmak için çeşitli formüller üzerinde duran ve İzmir Pazarcılar Esnafı Odası ile ortak çalışma yürüten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, halkın ve esnafında önerileri doğrultusunda Kahramanlar Katlı Otoparkı’nın tahsisi için çalışmalarında son noktaya geldi. Otoparkın kullanım hakkını elinde bulunduran firmanın 2015 başında kira sözleşmesinin dolmasıyla birlikte, mevcut zemin kata esnafın geçmesi planlanıyor. Buna göre, alanda yerinde incelemeler yapan meslek odasının sunduğu proje doğrultusunda, 120 esnafın hizmet verdiği pazaryeri 180 tezgahlık kapasiteye sahip otoparkta yapılması planlanan tadilatın ardından yeni yerine taşınacak. Esnafın 7 gün boyunca pazar kurulmasına dönük talebi ise belediyenin vereceği kararın ardından netlik kazanacak ve bölgedeki ekonomik canlılık da bu doğrultuda artacak. Diğer yandan, başlayacak kentsel  dönüşüm çalışmalarının tamamlanması ile birlikte proje dahilinde yeni kapalı pazaryerine kavuşacak olan Ege Mahallesi’nin de yükü azalacak ve bölgede ihtiyaca cevap verebilecek alternatif  bir alan da yer alacak.
 
ALSANCAK PAZARI LİMAN ARKASI KATLI OTOPARKA
Konak ilçesinde bir diğer yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Alsancak Pazarı ise Yüksel Çakmur döneminde taşınması planlanan Migros yanındaki katlı otoparka nakledilecek. Pazar günleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin arkasında yer alan dar sokaklarda kurulan semt pazarı için herhangi bir engel bulunmazken, ortaklaşa çalışma yürüten Konak Belediyesi ve Pazarcılar Esnafı Odası önümüzdeki günlerde esnafın yüzünü güldürecek bir başka kararın altına daha imza atmaya hazırlanıyor. Tezgah sayısı ve otopark koşulları anlamında herhangi bir sıkıntı bulunmazken, semt pazarının yeni yerine taşınması ile birlikte Alsancak’ın ara sokaklarda yaşanan trafik sıkıntısı, vatandaşların başlıca şikayet konusu olan gürültü ve çevre kirliliği konuları da böylece giderilmiş olacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası