Ege Postası
Geri

Kahramanlarına teşekkür!

İzmir İl Sağlık Müdürü İzzettinoğlu'ndan, kahramanlarına teşekkür belgesi
Kahramanlarına teşekkür!
Haberler / İzmir
14 Nisan 2016 Perşembe 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve yılın doktoru seçilen Dr. Melih Gündüz, hastasının emniyet kemerini iyi bağladığı için ambulansın ciddi bir kaza geçirmesine rağmen hastasının yara almadan kurtulmasını sağlayan Dr. Gültekin Akarca ile 20 kişilik UMKE ekibine, "Kahramanlarım" diye seslenen İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu tarafından teşekkür belgesi verdi. Terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyon bölgesinde görev yaptığı sırada keskin nişancı tarafından vurulan özel harekat polisinin ameliyata alınması sırasında yaşadıklarını anlatan hemşire Yelda Özçelebi gözyaşlarına hakim olamadı. Salondakiler de duygu dolu anlar yaşadı.

İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu'nun makamında düzenlenen etkinliğe, yılın doktoru seçilen Dr. Melih Gündüz, hastasının emniyet kemerini iyi bağladığı için ambulansın ciddi bir kaza geçirmesine rağmen hastasının yara almadan kurtulmasını sağlayan Dr. Gültekin Akarca ile 20 kişilik UMKE ekibi katıldı. İl Sağlık Müdürü İzzettinoğlu, "Sağlıkta çalışmanın özveriye ihtiyacı var. Sağlık alanında çalışmaya başlamadan önce ilk öğrendiğimiz şey ahlak, etik kurallarıdır. Hastanızı çok emniyetli bir şekilde bağlıyorsunuz, kaza geçiriyorsunuz ve siz yaralanıyorsunuz, hastanıza hiçbir şey olmuyor. O yüzden bakanlığımız doktor Gültekin Akarca'ya teşekkür belgesi veriyor. Sağlık alanı böyle bir alan, zorlukları ve sıkıntıları var evet ama o dokunuşunla bir yarayı düzeltiyorsunuz ya ondan sonraki mutluluk paha biçilemez bir duygu. Ayrıca UMKE ekiplerimiz de kahramanlarımız, zaman zaman yurt dışına gidip size ihtiyaç olan her yerde yardıma koşuyorsunuz. UMKE gönüllülük esasına dayanarak çalışan bir ekip işte bu gayretle çalıştığınız için de yaptığınız işler çok güzel oluyor. Şırnak ve İdil'e gidenleriniz oldu, sonuçta bir birlik içinde hizmet verdiğimiz zaman hiçbir güç bizi yıkamaz. Eğer komutamız güzel çalışıyorsa doktor Melih Gündüz sayesinde oluyor çünkü tüm altyapıda özveriyle çalışıyor. Hiç kimse ona talimat vermeden o ihtiyaç duyulan her yerde oluyor. Sonuçta bir doktor ama aynı zamanda bir bilgi işlemci. Eğer biz sağlık alanında güzel hizmetler sunuyorsak işte bu kahramanlar sayesinde oluyor, sizler benim kahramanlarımsınız, iyi ki varsınız" dedi.

ANISINI ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nde (UMKE) görevli hemşire Yelda Özçelebi, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyon bölgesinde görev yaptığı sırada keskin nişancı tarafından vurulan özel harekat polisinin ameliyata alınması sırasında yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Yelda hemşire, "Operasyona katılan bir özel harekat polisi, sabaha karşı yaşanan patlamadan hemen sonra keskin nişancı tarafından vurulmuş. Hastaneye getirildiğinde kolu neredeyse kopmak üzereydi. Bana 'Şehadet getireyim mi'' diye sordu. Hiçbir şey diyemedim. Sonra ameliyata alındı ve yaklaşık 7 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuştu. O olaydan birkaç ay sonra eşi aradı ve bana orada görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ettiğini söyledi. O anı hayatım boyunca unutamam" diye konuştu. Salondakiler de duygu dolu anlar yaşadı. Daha sonra Dr. İzzettinoğlu, sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi verdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası