Ege Postası
Geri

Kalkan: "Önümüzdeki dönem de iktidarız"

Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Türkiye’nin demokratikleşme hareketini geniş bir yelpazede ele alarak, günümüze doğru 200 yıllık süreçten anlatımlarda bulundu. Kalkan, "Bu millet büyük hedefleri olan liderlere hep destek oldu. Önünü açtı iktidar yaptı. On yıldır AK Parti iktidar ve önümüzdeki dönemde de yeniden iktidar olacak” dedi.
Kalkan:
Haberler / Yerel Politika
14 Mart 2013 Perşembe 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Kalkan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Çağımızda demokrasinin en temel öğeleri genel katılım, çoğulculuk ve çoğunluğun yönetimidir. Bu üç öğe olmadan demokratik yapıdan bahsetmemiz mümkün değildir. Ne olursa olsun, siyasal yapıda çoğunluk azınlığı yönetecektir. Bunun aksini düşünülemez. Buradan çoğunluğun azınlığı ezeceği anlamı çıkarılmamalıdır. Ama çoğunluk olmadan yönetim olmaz. Kaos ortaya çıkar. Milletimiz büyük hedefleri olan liderlere tarihin her anında destek oldu, önünü açarak onu iktidar yaptı. On yıldır AK Parti iktidarı söz konusu ve önümüzdeki dönemde de yeniden iktidar olacaktır. Bundan şüphemiz yok.”

 TELİNGÜN: “DAVAMIZA ‘KORKMA’DAN DEVAM EDECEĞİZ”

 Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün gerçekleştirdi. Telingün konuşmasında, 12 Mart ile ilgili iki ayrı tarihe dikkat çekti: “İstiklal Marşımızın TBMM'de kabul edilişinin 92'nci yıl dönümü dolayısıyla yazar Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve şükranla anıyoruz. Bugün aynı zamanda 12 Mart 1971'te askeri darbe ile görevini devretmek zorunda bırakılmış bir hükümetin ve halkın iradesi dışında gelişen antidemokratik uygulamaların yıldönümü olduğu bir gün. Millet iradesini hiçe sayan tüm bu antidemokratik uygulamaların, ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. AK Partililer olarak, İstiklal Marşımızın başlangıcı olan ‘Korkma’ cümlesiyle başlayarak, korkmadan davamızda, yolumuzda devam edeceğiz.”

 Telingün, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy hakkında da şu ifadelerde bulundu: “O onurlu insan maddi zorluklar içinde yaşamını sürdürse de meclisin İstiklal Marşı'nı yazana verdiği ödülü almamış ve orduya bağışlamıştır. Şiirlerini topladığı Safahat adlı eserine dahi İstiklal Marşı'nı koymamıştı. Nedenini soranlara ise 'O benim değil artık milletimin eseri' diyecek kadar onurluydu. İşte Mehmet Akif böyle bir vatan şairiydi.”

 Konferansın sonunda Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’ni dolduran katılımcılar, “Türkiye'nin demokratikleşme ve aydınlanma süreci” ile ilgili olarak Milletvekili Kalkan’a sorular da yönelttiler. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası