Ege Postası
Geri

Kiraz'ın yoluna Çıray desteği

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın isteğiyle Kiraz yolu yatırım programına dahil edildi
Kiraz'ın yoluna Çıray desteği
Haberler / Yerel Politika
13 Mart 2013 Çarşamba 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray sordu Bakan Muammer Güler cevapladı.

 

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray soru önergesinde İzmir'e bağlı Kiraz ilçesi'ne 2 km uzaklıktaki 2135 nüfuslu Suludere Köyümüz'ün Hacı Hasanlar Mahallesi'nin ulaşımını sağlayan 1,5-2 km'lik dere yolu, tamamen taşlık olup, yöre sakinleri yürümekte dahi zorluk çekmektedirler. Dedi.

Hastalarımız el arabaları ile hastaneye Ulaştırılıyor…

Çıray Soru önergesinin devamında, Herhangi bir ticari aracın mahalleye gidememesi yüzünden, bu mahalledeki öğrencilerimiz, küçük çocuklarımız çamurlar içinde okullarına gitmeye çalışmakta, yaşlı hastalarımız ise el arabaları ile hastaneye ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Dedi.

Bakan Güler Cevapladı: 2013 Yatırım Programına Dahil edildi…

İçişleri Bakanı Muammer Güler; Bahsi geçen yolun yapımının İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler Komisyonunun önerisi doğrultusunda İzmir İl Genel Meclisinin 28.11.2012 tarih ve 423 nolu kararı ile Kiraz Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2013 yılı yatırım programına dahil edildiği ve yağışlı dönemden sonra yılı içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

Bakan Güler topu İl Özel İdaresine Attı…

Bakan Güler, önergeye cevabının devamında adı geçen yol halihazırda mevcut olduğu, ancak yağışlı dönemlerde dere niteliğine dönüşmesi nedeniyle problem yaşandığı, İzmir D.S.İ. Bölge Müdürlüğü ile yapılacak çalışmayla derenin tahliyesi tamamlandıktan sonra üretim yolunun iyileştirilmesi çalışmasına başlanacağı, İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan köylerin tamamının yollarının mevcut olduğu, anlaşılmıştır. Dedi.

Bunun üzerine Dr. Aytun Çıray Kiraz İlçe Başkanı Pilot Zeybek ile görüştü ve sorunun İl Genel Meclisi’nde çözüleceğini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası