Ege Postası
Geri

Kalkan – Şengül tartışmasında 2. raunt!

AK Parti’den istifa eden, İzmir Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün, “Kalkan’a acıyorum. Düne kadar ‘bizi çöplükten Başbakan kurtardı’ diyordu” sözlerine yanıt verdi. Kalkan, “Bizim muhatabımız 17 ve 25 Aralık’ta yolsuzluk, rüşvet kara para aklama konusunda sesini çıkarmayanlar değildir. Aydın Şengül ilk önce kendisi hakkında söylenenlere, eleştirile yanıt versin. Bizim üzerimizden polemik yaratmasın. Sözlerini kınıyorum” dedi.
Kalkan – Şengül tartışmasında 2. raunt!
Haberler / Yerel Politika
16 Nisan 2014 Çarşamba 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’le, 17 Aralık sürecinden sonra AK Parti ile görüş ayrılığına düşen ve istifa eden İzmir Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan arasında söz düellosu tam gaz sürüyor.

TARTIŞMANIN FİTİLİ ATEŞLENDİ

Şengül, AK Parti’den istifa eden Kenan Çakar için, “Neden meclis üyeliğinden istifa etmiyorsu? Makam için mi istifa ett? O zaman Ertuğrul Günay’dan ne farkın var” sözlerine Kalkan, “O arkadaş kısa pantolonla gezerken Günay milletvekilliği yapıyordu. Kendisini onuru ile görev yapmış bir siyaset adamıdır. Onun haddine düşmez. Bizim tartışmamız İzmir milletvekilleri ile değil onları iş vereni Recep Tayyip Erdoğan iledir” demişti.

ŞENGÜL’DEN YANIT

AK Partili Şengül, Kalkan’ın bu sözlerine sert yanıt vermişti. Şengül Egepostası’na “Sayın Kalkan ne çabuk unuttu. Bize düne kadar Başkanımızı öve öeve bitiremeyip, ‘ben arkadaşlarımla çöplükteyken Başbakan bizi oradan çıkartıp değer verdi’ diyordu. Demek ki çöpe değerinden fazla değer vermemek gerekiyormuş. Başbakan sizi adam yerine koydu. ‘Siyasi mevta idik’ diyordu. Bunları unuttu m? Sizi siyasete kazandırdı. İnsana haddinden fazla değer vermemek gerekiyormuş” demişti.



KALKAN’DAN ŞENGÜL’E: “HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT VER”

İzmir Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan, AK Partili Şengül’e Egepostası aracılığı ile yanıt verdi. Kalkan, şunları söyledi:

“Bizim muhatabımız 17 ve 25 Aralık’ta yolsuzluk, rüşvet kara para aklama konusunda sesini çıkarmayan değildir. Özellikle Aydın Şengül değildir. Onlar yolsuzluk karşısında sustular. Aynı şey olsun yine yaparız. Ancak Aydın Şengül, bizim muhatabımız değildir ancak kendisini gündemde kalmak istemektedir. 2009 seçimlerinde il başkanıydı. Büyük bir hezimete uğradı AK parti. 30 belediyeden 29’unu kaybettik. Bu seçimlerde de onun müdahil olduğu yerler incelensin zararlı çıkmıştır. Ayrıca bizim mevta olup olmadığımıza Türkiye kamuoyu karar vermiştir. Gündemi değiştirmek sağa sola sataşıp polemik yaratmaya çalışıyor. Bizim değerimizi Recep Tayyip Erdoğan takdir etti ki ısrarla bize davetiye gönderdi. Bizi iki dönem seçilecek sıradan aday gösterdi. Partiye katılım törenini de bizzat kendisi yönetti. Günay ve bana söz verdi. Biz milletvekili olma talebinde bulunmadık. Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Biz davet edildik. Ben rüyamda görsem AK Parti’ye katılacağımı düşünmezdim. Biz askeri vesayete karşı çıkmak için dik duruş sergiledik. 27 Nisan darbesinden sonra biz tavır koyduk. Bu nedenle AK Parti’yi destekledik ve davet edildik. Bütün bunları yok sayarak kendini gündemde tutmak için eski arkadaşlarını, ağabeylerine söz söylemesini kınıyorum. Beni eleştirmekle eline bir şey geçmez. İzmir ve parti kamuoyunda kendisi hakkında söylenenlere ve eleştirilerek cevap versin. Bu tür polemiklerle ona buna sataşarak siyaset yapmasını kınıyorum. Bizim üzerimizden prim yaparak gündem saptırıyor. İzmir’deki kaybın hesaplarını versin.” 


SÖZDE İKİ MİLLETVEKİLİ ROL ÇALMAYA ÇALIŞIYOR
AK Parti’den istifa eden Kenan Çakar, twitter adresinden isim vermeden AK Partili Milletvekilleri Aydın Şengül ve Ali Aşlık’ı eleştirdi. Çakar, twitter hesabından şunları yazdı:
“Laftan sözden anlamayanlara anladıkları dilden konuşmak düsturdur. Maksadım kabadayılık değil uyarmaktır. Partiden istifa eden herkesi karalamaya çalışanlar önce kendileri ile ilgili söylenenlere cevap vermeli. İzmir’de patron ben olacağım mücadelesi veren 2 sözde milletvekili birbirinden rol çalmaya çalışıyor. Onuruyla istifa edenler üzerinden piyasa yapmayı bırakın.  Kendi kozlarınızı paylaşın.  Mertçe! İnsanların özgür iradeleriyle verdikleri kararı beğenmeyebilirsiniz ama karalamaya kalkmak basit insanların işidir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası