Ege Postası
Geri

Kamalak: Karakollar güvenliği tehdit için değil temin için vardır

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Güneydoğu'daki karakolların yöre halkının güvenliğini tehdit için değil tam aksine temin için olduğunu söyledi.Partisinin Edirne İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Kamalak,...
Kamalak: Karakollar güvenliği tehdit için değil temin için vardır
Haberler / Politika
3 Temmuz 2013 Çarşamba 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Güneydoğu'daki karakolların yöre halkının güvenliğini tehdit için değil tam aksine temin için olduğunu söyledi.

Partisinin Edirne İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Kamalak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir gazetecinin 'Güneydoğu'da karakollara yönelik eylemleri nasıl değerlendirdiği' sorusuna Mustafa Kamalak, "Türkiye yazık ki, büyük hadiselere gebedir." cevabını verdi. Güneydoğu olaylarının iktidar sahiplerinin kendi elleriyle milletin başına ördüğü bir çorap olduğunu ifade eden Kamalak, bu milletin evlatlarının yaklaşık bir asır önce Çanakkale'de canlarını birbirleri için siper ettiğini kaydetti. Resmi rakamlara göre 252 bin, resmi olmayan kayıtlara göre ise 400 bin şehit verildiğini vurgulayan Kamalak, "O şehitlerin tamamı, Türk değildi, tamamı Laz değildi, tamamı Kürt değildi ama tamamı bu ülkenin evlatlarıydı. Kürdü, Türkü, Lazı ve Çerkezi ile. Yazık ki, yanlış uygulamalar sonucu bu ülke birtakım etnik yapılara bölünmeye çalışılıyor. Neticede Çanakkale'de vücutlarını birbirine siper eden şehitlerin çocukları, torunları birbirine düşürüldü." dedi.

Oraya karakol yapılıyorsa onun oradaki insanların hayatını tehdit etmek için yapılmadığını anlatan Genel Başkan, "Edirnemizde karakol yok m? Peki Edirneli bundan rahatsız m? Edirne'nin hayatını, geleceğini tehdit için mi kurulmuş bu karakolla? Yok… Oradaki karakollar da o yöre halkının güvenliğini tehdit için değil, tam aksine güvenliğini temin için vardır." diye konuştu.

Belirli çevrelerin orada huzursuzluk çıkartmak isteğinin altını çizen Kamalak, "Belirli çevreler ülke karışsın, kardeşler birbirine düşsün istiyor. Tıpkı, Irak'ta, Libya'da, Suriye'de ve Mısır'da olduğu gibi. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa yazık ki Türkiye de böyle riskli alana göre sürükleniyor." açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası