Ege Postası
Geri

Kamu Emekçileri 29 Ekim'de alanlara iniyor

Birleşik Kamu-iş İzmir il Temsilciliği, Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılını kutlayacağımız 29 Ekim öncesi andımızın kaldırılmasına tepki olarak planlanan “1 Milyon İzmirliyi Andımızı Okumaya Çağırıyoruz” isimli dev etkinlik için geçen hafta yaptıkları daveti yineledi. Demokratikleşme paketini de sert dille eleştiren Birleşik Kamu-İş İzmir İl Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci geçtiğimiz hafta İzmir Tabip Odası’nda yapılan toplantının ardından yeniden İzmir halkına seslenerek, “1 milyon İzmirliyi andımızı okuyarak AKP’nin gerici ve bölücü politikalarına karşı durmak için birlik olmaya çağırıyoruz” dedi ve Birleşik Kamu-İş Binası’na andımızın ve 29 Ekim’de yapılacak organizasyonun davetinin yazılı olduğu dev bir pankart asıldı.
Kamu Emekçileri 29 Ekim'de alanlara iniyor
Haberler / İzmir
23 Ekim 2013 Çarşamba 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaptığı basın açıklamasının başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Eylül tarihinde açıklanan demokratikleşme paketine kesinlikle karşı olduklarını belirterek tepki gösteren Birleşik Kamu İş İzmir İl Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Lütfü Değirmenci, eleştirilerini şöyle dile getirdi; “Demokratikleşme paketi denilen metin lehinde ve aleyhinde olmak üzere büyük bir yankı uyandırdı. Paketin esas can alıcı kısmı “Türk” ve “Türklük” kavramlarına ilişkin kısım olup, paket adeta bir nefret manifestosudur. Nefret ise yıkılan Osmanlı yerine onun küllerinden çağdaş bir ulus devleti kuranlaradır. Bu noktada Türk ve Türklük kavramları ırkçı bir söylem gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu topraklarda tarih yazılmaktadır. Atatürk ve cumhuriyet karşıtlarının sergiledikleri iç ve dış politikalar ile bir tarih yazılmaktadır.”

“MÜREKKEP YALAMIŞLAR ORKESTRASI...”

Değirmenci, sözlerinin devamında hükümete destek olan kesimlere de seslenerek, “Mürekkep yalamışlar orkestrası sürekli bir demokrasi marşı çalarak ulus devletimizi, üniter yapımızı adım adım yok etmeye çalışmaktadırlar. Bizler AKP iktidarı döneminde 11 yıldır oynanan tüm bu oyunların farkındayız. Bize demokrasi dersi vermeye çalışanlara ise bir çift sözümüz var. Atatürk’ün ve onunla birlikte bu devleti kuranların hümanist, halkçı, üretime dayalı güçlü bir devlet öngören ve demokrasiyi savunan modeli henüz ayaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesindeki tüm bu değerler günümüzde de değerlidir ve önemi korumaktadır. Ancak bu felsefeleri özümseyememiş olan kesimler kavramlar üzerinde oynayarak bu düşünceyi ırkçı bir söylem gibi göstermeye çalışmaktadırlar” dedi.



“GERİCİ VE BÖLÜCÜ PAKETİ REDDEDİYORUZ”

Birleşik Kamu İş İzmir İl Temsilcisi Değirmenci, sözlerinin sonunda andımızın kaldırılmasına sert tepki gösterdi ve geçen hafta yapılan çağrıyı da yineleyerek, tüm İzmir halkını 29 Ekim’de gerçekleştirilecek dev organizasyona davet ederek, “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan Türkiye halkına Türk milleti denir. Bu çok açık bir tanımdır. Atatürk ilkelerine ve cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine gönülden bağlı bir emek örgütü olan Birleşik Kamu İş ve bağlı sendikaları bu saldırıların karşısında durma kararlılığında ve azmindedir. Halkımızın önüne konan demokratikleşme paketini gerici ve bölücü olarak değerlendiriyor ve o sebepten de reddediyoruz. Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılında ulusal birliğimizi en güçlü şekilde yeniden dile getireceğiz. Bütün halkımızla birlikte andımızı okuyacağız ve ülke bütünlüğümüze yüne birlikte sahip çıkacağız. Ulusal birliğimize yönelik bu amansız saldırılara bir cevap olarak da andımızın yazılı olduğu dev afişi binamıza asıyoruz. Bu vesile ile, değerli halkımızı 29 Ekim 2013 Salı günü , 1 milyon kişi ile andımızı içeceğimiz etkinliğimize katılmaya bir kez daha davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası