Ege Postası
Geri

Kanadalı bakan: Modern terör ülkemizde ilk saldırısını Türk elçiliğine yaptı

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, günümüzün en büyük mücadelesinin uluslararası teröre karşı olduğunu söyledi. Bu kapsamda terör örgütü ASALA'ya dikkat çeken John Baird, ülkesindeki ilk terör saldırısının da Türk elçiliğine...
Kanadalı bakan: Modern terör ülkemizde ilk saldırısını Türk elçiliğine yaptı
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, günümüzün en büyük mücadelesinin uluslararası teröre karşı olduğunu söyledi. Bu kapsamda terör örgütü ASALA'ya dikkat çeken John Baird, ülkesindeki ilk terör saldırısının da Türk elçiliğine yönelik düzenlendiğini hatırlattı. Söz konusu saldırıda Askeri Ataşe Atilla Altıkat şehit edilmişti.

Dünyanın birçok bölgesinde saldırıya uğrayan Türk diplomatları anan John Baird, terörle mücadelede NATO müttefiki Türkiye ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye ile özellikle son 2,5 yıldır gelişen ilişkilere dikkat çeken Baird, 2,5 milyar dolarlık ticaret hacminin daha da artırılabileceğine dikkat çekti. Türk Havayolları'na da değinen Baird, "Favorim Kanada Havayolları ama THY’deki ikramlar da çok lezzetli." dedi.

Türkiye’nin Suriye meselesinde gösterdiği liderliği ve mültecilere verdiği desteği öven Kanadalı bakan, Suriye’deki krizin diplomatik yollarla çözülmesi fakat Esed rejiminin işlediği suçlardan ötürü sorumlu tutulması gerektiğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası