Ege Postası
Geri

Göğebakan: Mısır, Suriye ve gezi olaylarında en büyük darbeyi sanatçılar yedi

Anadolu rock müziğinin ünlü seslerinden Murat Göğebakan 2013 yılının Sanatçılar için iyi bir yıl olmadığını söyledi. Göğebakan, “Mısır, Suriye, gezi ve Hatay olayları gibi birçok olumsuz gelişmeler yaşandığı için birçok konserlerimiz...
Göğebakan: Mısır, Suriye ve gezi olaylarında en büyük darbeyi sanatçılar yedi
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anadolu rock müziğinin ünlü seslerinden Murat Göğebakan 2013 yılının Sanatçılar için iyi bir yıl olmadığını söyledi. Göğebakan, “Mısır, Suriye, gezi ve Hatay olayları gibi birçok olumsuz gelişmeler yaşandığı için birçok konserlerimiz iptal oldu. Bu dönemde en büyük darbeyi sanatçılar yedi.”dedi.

Murat Göğebakan geçtiğimiz hafta KKTC’de gerçekleştirilen Harnup Festivali’nde sevenleriyle bir araya geldi. Sanat dünyasında son dönem yaşanan gelişmeler ve gündeme ilişkin konular hakkında Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulunan Göğebakan, Ortadoğu’da ve Türkiye’de son dönemde yaşanan olumsuz gelişmelerin sanatçılara da büyük bir darbe vurduğunu kaydetti. Mısır ve Suriye’de yaşananların yanı sıra Türkiye’deki gezi olayları ve Hatay’daki kaosun sanat camiasını olumsuz etkilediğini savunan ünlü şarkıcı şunları söyledi: “Şimdi ne yapmamız lazım. Oğlumu okutmam lazım. Ev kirasını ödememiz lazım. Bu dönem içerisinde en büyük darbeyi sanatçılar yedi, sanat yedi açıkçası. 2013 yılı sanatçılar için iyi bir yıl değil. Cenabı Allah her şeyin iyisini versin. Ne verdiyse 2013’te de bizimdir. Başımız ve gözümüz üstüne. Hiç sorun değil.”

"ARTIK BAZI ŞEYLER HAZMEDİLMELİ"

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nde başörtülü öğrencilere yapılan saldırıya da tepki gösteren Murat Göğebakan, herkesin düşünce ve görüşlerine saygı durulması gerektiğini dile getirdi. “Her ne olursa olsun, açık olan da benim kardeşim kapalı olan da.” diyen Göğebakan, artık bazı şeylerin hazmedilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"ODTÜ’DE ÇAĞDAŞLIK BİTTİ M? "

Kendi annesinin de başörtülü olduğunu aktaran Göğebakan, “ Ne yapacağım ben şimdi; annem ODTÜ’ye giremeyecek mi. Ya hadi be ikileyin! Hangi yüzyılda yaşıyoruz. Bırakın bu ayakları. Hani çağdaştınız siz. ODTÜ’de çağdaşlık bitti m? Bence işin görünmeyen kısmı daha önemli. İki tane kardeşim başı bağlı gitmiş ODTÜ’ye ne var bunda yani. O başını bağlamışsa saygı duy. Sen de inancına göre başını bağlamıyorsan ben de sana saygı duyayım. Ben de mini etekli görmek istemem o zaman. Doğru mudur yani bunlar. Ben saygı duyuyorum. Ama dediğim gibi herkesin hoş görülü olması lazım.”diye konuştu.

“BÖYLE GİDERSE TÜRKİYE’Yİ DE KAYBEDECEĞİZ”

İnsanların birbirine hoşgörüsüzlüğü nedeniyle Türkiye’nin kaybedileceğini kaydeden Murat Göğebakan, daha önce Osmanlı Devletinin parça parça edildiğini şimdi de Türkiye üzerinden aynı oyunların oynanmak istediğini ifade etti.
Türkiye’nin parçalanması durumunda gezi olaylarını organize edenlerin hangi yüzle ortaya çıkacaklarını soran Göğebakan, şöyle devam etti: “ Diyecekler ki bilseydik yapmazdık. Ben onu bunu bilmem. Benim 100 bin dolarım nerde. Bu para bizlerden çıkacak. Bu kayıp paramız nerede bizim. Beni ilgilendiren nokta, ülkenin müreffehe çıkmasıdır. 1970’lerde de kavga ediliyordu. O zaman ağabeylerimiz çıkmış kavga ediyorlardı. Ne oldu. Birbirlerini kırdılar. Ondan sonra tanklar yürüdü Lozan Antlaşması’nı ileri attılar. 1993’te bitmesi gereken Lozan Anlaşması 2023’e atıldı. Birilerinin tezgahına gelip birilerine biz sadece piyonluk yaptığımız için. Yeter ya, artık yemiyor, olmuyor. Biz kardeşiz. Siz benim kardeşimsiniz. Ötesi yok. Bu memleket bizim. Her ilkbaharı beklemek için üstünden 4 tane mevsim geliyor. Şu dünyada kış çok sert geçiyor. Bir bahar yakalamak daha kolay değil. Bu konuda ben inanılmaz şekilde üzgünüm. “

“OLİMPİYATLARIN ALINAMAMASINI HÜKÜMETE MAL ETMEK SAÇMA”

Olimpiyatlarla ilgili konuşan Murat Göğebakan, olimpiyatların İstanbul’a verilmemesini hükümete mal edenlere de sert çıktı. 2020 olimpiyatlarının alınamamasında hükümetin sorumlu olduğunu ifade edenlere Göğebakan, “Milli olimpiyat komitesi neden kuruldu. Madem böyleyse Milli Olimpiyat Komitesi neden kuruld? Madem Başbakan bu işi yönetecekse o zaman bunlar neden var ' Akıl var mantık var. Bunlar saçma sapan düşüncelerdir.”şeklinde konuştu.

“ARAKAN’I DÜNYAYA LANSE EDEN BİZİZ”

Son zamanlarda ünlülerin yoğun olarak kullandığı sosyal paylaşım sitesi Twetter’i farklı bir amaçla kullandığını da anlatan Murat Göğabakan, kendilerine inanan, daha doğrusu doğru olduğuna inananların bir araya gelerek oluşturduğu bir ekipte yer aldığını ifade etti. Bu ekiple birlikte Twetter’de Arakan’ı biz patlattık diyen Göğebakan şunları söyledi: ” Arakanı tüm dünyaya lanse eden biziz. Birleşmiş Milletleri ayağa kaldıran… Hatta hiç unutmuyorum saat 5’e 10 kala Almanya Senatosu’ndan Myanmar’a kınama mesajı geldi. Hatta yardım kampanya organizasyonunda da biz vardık. Biz ekip olarak ön plana çıkmak istemedik. Çünkü dedim ya herkesin fahri bir olayı. Ekip, hiçbir ticari amaç gütmeden bir araya arsan bak gelen, kimisi milletvekili kimisi bakan kimisi öğretim üyesi kimisi öğrenci… Hep bir araya gelinmiş kardeşler grubu.

GECE KLÜBÜNDE SAHNE ALMIYORUM

Son olarak müzik sektörü ile ilgili görüşlerini açıklayan Göğebakan, müzik sektörünün artık kabuk değiştirdiğini söyledi. Günümüz şartlarında albüm yapmanın zorluğuna değinen Göğebakan, “ Albüm yapmak bugün yaklaşık 100 bin dolar civarında maliyeti var. Bunu karşılamak için nerden bakarsan bak ortalama 50 bin satmış olmanız gerekiyor. Sizin bunu karşılama şansınız var m? Yok.”diyerek, albüm yapmanın bir sanatçı için batık bir proje olduğunu dile getirdi.
Gece kulübünde sahne almadığını belirten Murat Göğebakan, bir sanatçı için artık halk konserlerinin de herhangi bir artısı kalmadığına işaret etti. Kendisinin halk konserlerinden ekmek kazandığını söyleyen ünlü sanatçı, gece kulübünde sahne almamasının yaşam tarzı ile alakalı olduğunu dile getirdi.

“ Ama bu almayacağım anlamında değil. Sıkışırsam ekmek parasıdır.”diyen Göğebakan, “Çoluğumun çocuğumun rızkı için gidip almak zorunda kalırsın bu ayrı bir konu; ama şu aşamada ben alkollü bir yerde şarkı söylemedim. Halk konserleri bana yetiyor.”dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası