Ege Postası
Geri

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e, Çinli- Afrikalı melez çocuk sürprizi

Çin’de temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2013 Türkiye-Çin İslam Kültür ve Sanat Eserleri Sergisi’nin açılışına katıldı. Sergi, İstanbul Piyale Paşa Camisi İmamı İshak Daniş’in Kur’an okuması...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e, Çinli- Afrikalı melez çocuk sürprizi
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 20:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin’de temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2013 Türkiye-Çin İslam Kültür ve Sanat Eserleri Sergisi’nin açılışına katıldı. Sergi, İstanbul Piyale Paşa Camisi İmamı İshak Daniş’in Kur’an okuması ve konuşmalarla başladı.

Ülkenin Ninşia Hui Özerk Bölgesi'nin merkezi Yinchuan’daki temasları kapsamında bugün açılışı yapılan söz konusu sergiyi Çinli yetkililerle gezen Görmez, burada hanımı Somalili olan bir Çinli ressamın ismi barış manasına gelen melez bebeğini öptü. Çinli ressam daha sonra sergideki eserini Görmez’e hediye etti.
Çin Din İşleri İdaresi Başkan yardımcısı Zhang Lebin ve Çin İslam Derneği Başkanı Hilaluddin Chen Guangyuan’ın eşlik ettiği sergi gezisinde renkli görüntüler yaşandı.

Görmez, Çinli yetkililerle Türk hat sanatı ile Ebru sanatı eserlerinin yapılışını birlikte gezdi ve bunlardan bazılarını kendilerine hediye etti. Görmez’e de Çinli hattatlar tarafından hediye verildi.

Görmez, 2013 Türkiye-Çin İslam Kültür ve Sanat Eserleri Sergisi’nin açılışından sonra 2013 Türkiye-Çin İslam Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne katıldı.

Etkinliğin açılışı Ankara Hacı Bayram Veli Camisi İmamı Ahmet Karalı’nın okuduğu Kur’an ile başlandı. Etkinliklerde Sema ve Mehter gösterisi ile dini müzikler yer aldı. Etkinliğin sonunda da Mehter takımın önünde toplu fotoğraf çekildi.

İlk kez Türk müziğini dinlediğini belirten Wang isimli Çinli kadın, bu programın kendisi için bir başlangıç olduğunu ve Türkiye’ye gidip Türk kültürünü yakından tanımak istediğini ifade etti.

Programı izleyen ve 2 yıldır Arapça ve İngilizce öğrenen Yang Liqing, sema gösterisinden çok etkilendiğini ve Türk ve Müslüman kültürünü daha yakından tanımak için Yinchuan’a gelinmesini istediğini kaydetti.

Yarın ise Çin-Arap EXPO'sunun açılışına katılacak Görmez, beraberindekilerle Cumartesi günü Türkiye’ye hareket edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası