Ege Postası
Geri

Kapatılan 2 akaryakıt istasyonu yine tartışma konusu oldu

Buca Meclisi Kasım ayı toplantısında 3 mdddelik gündem vardı. Kapatılan 2 akaryakıt istasyonuyla ilgili tartışma yine CHP grubuyla AK Parti ve bağımsızları karşı karşıya getirdi
Kapatılan 2 akaryakıt istasyonu yine tartışma konusu oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Kasım 2013 Çarşamba 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın olmadığı toplantıyı Bağımsız üye Başkan Vekili Lokman Fazla yönetti. Gecikmeli başlayan toplantının 3 gündem maddesi vardı. Memur ve işçi maaşlarının ödenebilmesi için ödenek aktarma isteği oy birliğiyle kabul edildi. İzmir İlçe Belediyeleri Turizm Gıda Org.Reklam Yayın San.Tic.A.Ş.'nin sermaye arttırımına Buca Belediyesi'nin payı olan 3 bin 352 TL'lik rakam için de oy birliği vardı.

TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ZAYIFOĞLU ATEŞLEDİ
Gündemin son maddesi ise kapatılan 2 benzin istasyonundan Özmen caddesinde bulunan yerle ilgili 10 yıllık kiralama isteğiydi. hukuk komisyonunun reddine dair verdiği raporun tartışması meclisi kilitledi. Bağımsız üye Rıza Zayıfoğlu 'gelinen nokta olağanüstü vahimdir. Belediye yönetimi geri dönüşü olmayan bir hata yapmıştır. Aymazlık nedeniyle yapılan işler yüzünden önümüzdeki dönem en az 10 milyon lira tazminat ödemeye mahkum olacağız. Buraların benzinlik olarak açılması mümkün değildir. Gitmiştir bunlar. Ruhuna El-Fatiha' dedi.

CHP GRUBUNDAN TEPKİ GELDİ

CHP Grubu adına konuşan Murat Işık 'o iki benzin istasyonu Meclis kararıyla kiraya verilmesi gerekirken Encümen kararıyla verilmiş. Burda yanlış bir durum var' diye konuştu. Önce Hüsnü Kaya ardından da Suat Nezir yaptıkları konuşmalarla Belediye olarak yapabilecekleri hiç bir şey olmadığını, olayın çözümü için Sayıştay ve Mahalli idareler Genel Müdürlüğü'ne kadar gidip bilgi aldıklarını, yasalar neyi emrediyorsa onu yaptıklarını dile getirdiler.

AK PARTİ ADINA MUSTAFA ARSLAN: İKTİDARIMIZDA ÇÖZERİZ
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan 'sözün bittiği yerdeyiz. Madem kabahat işlemişsiniz, kabahat işleyen çocuk gibi oturun oturduğunuz yerde. Bu işin çözümü var. İktidara geldiğimizde bu sorunu nasıl çözdüğümüzü hep birlikte görürüsünüz. Buca halkı benzin alabileceği iki yri kaybetmiştir. Buraları Buca Belediyesi'nin idari yanlışları nedeniyle kaybedilmiştir' diye konuştu. Arslan'ın sözlerine CHP grubu tepki gösterdi.

2 BENZİN İSTASYONUYLA İLGİLİ NELER YAŞANMIŞTI'
Cemil Şeboy'un başkanlığı döneminde Buca-Mar'a yıllık 70'er bin liraya kiralanan biri belediye binasına yakın diğeri Buca pazaryerinin hemen dibinde 2 benzin istasyonu, yasa gereği kira artışı yapılmak istenince konu yargıya taşınmıştı. 2023'e kadar kirayı peşin ödeyen kiracıların kira artışını kabul etmemesiyle başlayan kriz, istasyonların kapatılmasıyla yeni bir boyut kazanmıştı. Kiracılar, Buca-Mar ve Buca Belediyesi arasında açılan davalar devam ederken, konu Buca Belediyesi'nin son üç toplantısında gündeme gelmiş ve tarafların birbirini karşılıklı suçlamasıyla içinden çıkılmaz bir hal almıştı. Özmen Caddesindeki istasyonun 10 yılığına kiralanmasına hayır diyen hukuk komisyonunun kararı Başkan Vekili Lokman Fazla'nın çekimser oyuyla oy çokluğuyla kabul edilidi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası