Ege Postası
Geri

Karabağlar 5 yılda modern hale dönüşecek

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu hedefinin Karabağlar’ı çağdaş, modern, insanların rahat yaşabilecekleri bir kent haline getirmek olduğunu söyledi. Başkan Selvitopu, Karabağlar’ı İzmir’in en seçkin ilçesi haline getirmek için stratejik plan hazırladıklarını, önümüzdeki 5 yılda Karabağlar’da yapılacak çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi ile planlayarak ilçeyi modern bir hale dönüştüreceklerini belirtti.
Karabağlar 5 yılda modern hale dönüşecek
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Haziran 2014 Çarşamba 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir televizyon programına konuk olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Karabağlar’da yapmayı planladığı projeleri, kentsel dönüşüm çalışmalarını, mobilya sektörüyle ilgili çalışmaları, belediye yönetimindeki tasarruf uygulamalarını ve hakla olan iletişimini anlattı. Özellikle kentsel dönüşüm projesi konusunun konuşulduğu programda Başkan Selvitopu dönüşümün nasıl olması gerektiğine değindi.
 
Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanlarının bulunduğu ilçenin Karabağlar olduğunu, dönüşümde insanların hak ve menfaatlerinin korunması ve yerinde dönüşümün esas alınması gerektiğini belirten Selvitopu, bunların gerçekleşmesi halinde söz konusu projelere destek olacaklarını ifade etti. Selvitopu şöyle konuştu:  “Kentsel dönüşümün kapsadığı en büyük ilçelerden birisi Karabağlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilan ettiği rakamlara göre, 540 hektarlık bir alanda dönüşüm çalışması yapılacak. Bu alan 13 mahalleyi içeriyor. Bu alanlarda sadece fiziki değil,  sosyal bir dönüşüm de gerçekleştirilecek. Dönüşüm yapılacak bölgelerdeki yaşam tamamen değişecek.  Biz kentsel dönüşümde hem fiziki hem de sosyal konuyu ele alarak çalışmalar yapacağız. Dönüşüm projelerinde dikkat edeceğimiz konular oradaki insanların hak ve menfaatlerinin korunması, yerinde dönüşümün esas alınması, vatandaşlar tarafından projelerin benimsenmesi. Eğer bunlar tam olarak gerçekleşirse politik davranmadan bu projeleri destekleyeceğiz.”
 
 
 
TEMEL HEDEF BİNA YAPMAK DEĞİL
Dönüşüm çalışmalarında temel hedefin bina yapmak olmadığını, oradaki insanları daha iyi yaşam koşullarına ulaştırıp daha iyi yaşamalarını sağlamak olduğuna de değinen Selvitopu, projeler oluşturulurken meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınması gerektiğinin altını çizdi. Kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan vatandaşların sağlıklı bir biçimde bilgilendirilmesinden yana olduklarını da ifade eden Selvitopu, “Kentsel dönüşüm çalışmalarında bizim koyduğumuz bazı temel ilkeler var. Bunlar; projelerin açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hazırlanması, orada yaşayan vatandaşların sivil toplum kuruluşlarının meslek odalarının görüş ve önerilerinin alınması. Bunlar yapılırsa uygulamalarda kolaylık olur. Aksi halde bu kadar önemli olan projeleri uygulamak çok güç olur. Kentsel dönüşümdeki temel hedef bina yapmak değildir. İnsanları daha iyi yaşam koşullarına ulaştırıp daha iyi yaşamalarını sağlamaktır. Vatandaşların yapılacak her şeyle ilgili bilgilendirilmesi gerekir. Uzundere’de kentsel dönüşüm irtibat bürosu var. Vatandaşlarımız gidip buradan da projelerle ilgili bilgi alabilirler.” diye konuştu.
 
VATANDAŞLARLA SIK SIK BİRARAYA GELİYORUZ
Yerel seçimler öncesinde Karabağlar’ı açık, şeffaf, katılımcı bir anlayışla yöneteceklerini ifade eden Muhittin Selvitopu göreve geldikten kısa bir süre içerisinde “Halk günü” uygulamalarına başladıklarını belirtti. Halkın kendi seçtiği insanı tanımak, belediye başkanına sorunlarını bire bir anlatmak istediğini söyleyen Selvitopu, “ İlk halk gününde yaklaşık 150 kişiyle konuştum. İkincisinde ise 100 kişiye yakın vatandaşla bire bir görüştüm. Ayrıca ziyarete gelen çok sayıda meslek odası, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de oluyor.
Halk günlerini devam ettireceğiz her ay bir defa yapmayı planlıyoruz. İnsanlar burada bire bir belediye başkanına ulaşıp sorunlarını anlatıyor. Halk kendi seçtiği kişiyi tanıma,  ona derdini yakından anlatmak istiyor. Bizim de seçilen bir belediye başkanı olarak bu hakkı onlara vermemiz sık sık vatandaşla bir araya gelmemiz gerekiyor. Bölgemizde dar gelirli insanlarımız yoğunlukta. Vatandaşlarımız en çok iş isteğiyle bize geliyorlar. Belediyede vatandaşlarımızı istihdam etmemiz çok zor,  bunu onlara kendim de söylüyorum. Ancak Karabağlar’da istihdama yönelik projeler gerçekleştirerek işsiz insanlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra bize bazı firmalar gelip işçiye ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar. Biz de iş için gelen vatandaşlarımızı onlara yönlendiriyoruz” dedi.
Programda tasarruf tedbirleri aldıklarını,  giderleri kısarak yatırım faaliyetlerine yöneldiklerini de dile getiren Selvitopu,  “Belediyeler hizmet kurumlarıdır. Bu yüzden hizmet kurumlarının kasaları genelde boş olur ve belediyeler borçlu olur. Biz Karabağlar Belediyesi’nde yatırıma dönük işler yapacağız. Giderleri kısıp, tasarruf tedbirleri alarak çalışacağız. Gereksiz harcamaları ortadan kaldırarak buradan elde ettiğimiz geliri projelerin uygulanmasında kullanacağız. İyi bir stratejik plan hazırlayarak bunu hayata geçirebiliriz.” dedi.

MOBİLYACILIK SEKTÖRÜ GELİŞECEK
Başkan Selvitopu, Karabağlar’da önemli ticaret kollarından mobilyacılarla ilgili çalışmalarının olduğunu da belirterek ilçede mobilyacılık sektörünün gelişimine katkı koyacaklarını da vurguladı ve sektöre ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Karabağlar için mobilya sektörü çok önemli. Bu durumda bizim sektöre duyarsız kalmamız düşünülemez. İzmir Mobilyacılar Odası’na yaptığımız ziyaretlerde de görüştüğümüz üzere mobilyacıların iki temel sıkıntısı var;  bunlardan ilki mobilya sanayi sitesi, diğeri ise lojistik destek. Belediye olarak mobilya sanayi sitesinin kurulmasıyla ilgili hem bizim hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmalar var. Site kurulmasıyla ilgili planlamalarımızı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de önererek site kurulmasına destek olacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası