Ege Postası
Geri

Yeteneklerini keşfediyorlar

Balçova’da bulunan Başöğretmen Atatürk Ortaokuluçalışmalarıyla ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil ediyor. El sanatlarından müziğe, sportif etkinliklerden kültürel çalışmalara hazırladıkları projelerle ülkemizi tanıtıyorlar.
Yeteneklerini keşfediyorlar
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Haziran 2014 Çarşamba 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Gelecek kuşakların inşasında genç bireylerin yaratıcılıklarını, bireysel yeteneklerini ve sanat eğilimlerini ortaya çıkarmak büyük önem taşımaktadır. İzmir’in Balçova İlçesindeki Başöğretmen Atatürk Ortaokulu, Polonya, İspanya, Litvanya ve Yunanistan’dan okullarla bir araya gelerek Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programınca desteklenen Comenius Projesi hazırladı.

“Gizli Kalmış Yeteneklerimizi Keşfedelim” (Let’sDiscoverHiddenTalents)  adlı bu projede ortak okullar iki yıl süresince öğrencilerinin farkında oldukları yeteneklerini göstermek, farkında olmadıkları ilgi ve yeteneklerini ise keşfetmek amacıyla birlikte çalışacaklar.Proje kapsamında yapılan yurt dışı gezilerde ortak okullar ziyaret edilerek, öğrencilerin sergilediği sanatsal ürünler inceleniyor, ülkelerin kültürleri ve yaşam tarzları hakkında bilgi sahibi oluyorlar.İki yılık çalışma dönemi sonunda ortaya konacak proje ürünleri arasında proje logoları, takvimler, müzik CD’leri, broşürler, posterler, kolajlar, çizimler, el sanatları ve resim sergileri, ödüllü yarışmalar veweb sitesi yer alacak. Konuk ülke ekipleri ile birlikte Başöğretmen Ortaokul Öğrencilerini ağırlayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’da gençleri tebrik ederek proje için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası