Ege Postası
Geri

Karabağlar EXPO’ya sahip çıkıyor

Sao Paulo, Dubai, Ekaterinburg, Ayutthaya kentleriyle EXPO 2020 İçin yarışan İzmir’e sivil toplum örgütlerinden destek yağıyor.
Karabağlar EXPO’ya sahip çıkıyor
Haberler / İzmir
12 Kasım 2012 Pazartesi 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- Mobilya sektörünün marka ilçesi Karabağlar ’da İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek vermek amacıyla toplantı düzenlendi. Yaşam Park tesislerinde düzenlenen toplantıya Katılımcı Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) ev sahipliği yaptı.

Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Katılımcı Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD)  başkanı Murat Yaman, İzmir’in EXPO 2020 adaylığından büyük heyecan duyduklarını, kentin bu yolculuğunda başarılı olabilmesi için bütün güçlerini kullanacaklarını söyledi.

EXPO 2020 İZMİR Genel Sekreter yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Tokmak, konuşmasında iş adamlarına EXPO’yu anlattı. İzmir adaylık süreciyle ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adaylık yarışında İzmir’in başarıya ulaşması halinde kentin kazanımlarının öngörülenden daha yüksek olacağını belirten Tokmak, konuşmasını şöyle sürdürdü.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun son verilerine göre 2020 yılında dünya nüfusu 8,5 milyara ulaşacaktır.

Gezegenimizdeki kaynakların 8,5 milyar insana sağlıklı biçimde ulaşması, üretilmesi, pazarlanması, en önemlisi bu milletlerin sağlıklı biçimde yaşaması için ” güncelleşmiş”  ortak stratejilere, araştırmalara, bilgi paylaşımlarına gereksinim duyulmaktadır.EXPO’lar  bu evrensel stratejilerin en önemli aracı olabilir. Çünkü bu tür organizasyonlarda dünyanın en büyük sosyal, kültürel, bilimsel, teknolojik buluşmaları gerçekleşiyor.

Bugün insanların kullandığı hesap makinesi, televizyon vb. teknolojik buluşların çok büyük bölümü, EXPO’larla insanlığın yaygın kullanımına sunulmuştur. Kentsel dönüşüm projeleri canlanmış, simge binalar, yatırımlar gerçekleşmiştir.

Aralıksız biçimde 156 yıldır yapılan EXPO’lar, bugüne kadar 500 milyon üzerinde ziyaretçi çekmiş,  yapıldığı kentleri birer marka haline getirmiş ve insanlarının yaşam düzeyini yükseltmekle kalmamış , kalkınmış olgusuna sosyal bakış açısı kazandırmıştır.

Evrensel Sergiler en az 1500 dönüm arazi üzerinde kurulmakta ve 180 gün açık kalmaktadır. Bu süre içinde, sadece kent değil, bölge hatta ülke derinden etkilenmektedir.

EXPO için yapılan yatırımlar 10 – 15 milyar dolar civarında olurken bazı kentlerde, bu rakam, ülkelere göre 25 milyar dolara kadar çıkmaktadır. İzmir için öngörülen yatırım hedefi ise daha da yüksek olabilir. Çünkü kentin bu alanda bir susamışlığı ve yatırım potansiyeli var.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası