Ege Postası
Geri

Karabağlar aşurede buluştu

Karabağlar Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi işbirliği ile “Aşure Etkinliği” düzenledi. Uzundere Mahallesi’ndeki Cemevi Bahçesi’ndeki etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP İl Başkanı Ali Engin ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve CHP İl yöneticileri de katıldı.
Karabağlar aşurede buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Kasım 2013 Pazartesi 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Karabağlar Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi işbirliği ile “Aşure Etkinliği” düzenledi. Uzundere Mahallesi’ndeki Cemevi Bahçesi’ndeki etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP İl Başkanı Ali Engin ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve CHP İl yöneticileri de katıldı.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Başkan Kürüm, Alevi vatandaşların ülkemizde barışı, hoşgörüyü, uzlaşıyı, demokrasiyi, özgürlüğü, hakkı, adaleti, dürüstlüğü ve insani değerleri simgelediğine dikkati çekti. Muharrem ayının matem ayı olduğunu belirten Kürüm, “Bugün dualarımız dileklerimiz, güzellikleri paylaşmak, beraber gönül bağı kurmak için. Birlik ve beraberliğin tüm yıla yayılması, tüm insanlığa yayılmasını diliyorum” dedi.
Kürüm, etkinlikte alevi vatandaşlarla sohbet etti, istek ve taleplerini dinledi. Kürüm, Uzundere’deki Cemevi’ne ulaşan yolun genişletilmesi için yapılan çalışmaların hızlandırılacağını ve kısa sürede tamamlanacağının sözünü verdi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şube Başkanı Satılmış Pekgöz de Başkan Kürüm’e etkinliğe verdikleri destek için teşekkür etti. Pekgöz, Muharrem ayı nedeniyle güzel duygularla anlamlı bir paylaşım içinde bulunduklarını belirterek, katkılarından dolayı Kürüm’e teşekkür plaketi verdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte aşure duası okundu, halka aşureler dağıtıldı.
Etkinlik, Ozan Turabi Yılmaz, Cansu konseri ile sürdü. Hubyar Semah Ekibi’nin gösterileri ise etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Başkan Kürüm, İzmir eski Milletvekili ve danışmanı Enver Öktem, Meclis Üyesi Kadir Sinan ile birlikte, Cemevi’nde düzenlenen Muharrem Ayı Cem törenine de katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası