Ege Postası
Geri

Karabağlar'da 14 ay süren projede final buluşması

Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında Kolektif Bilinç Derneği ve Balik Arts Vakfı (İngiltere), İzmir Kent Konseyi ve Karabağlar Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “İnsan Hakları İhlallerinde Yenilikçi Yöntemler Projesi” gerçekleştirilen finalle son buldu.
Karabağlar'da 14 ay süren projede final buluşması
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Aralık 2015 Pazartesi 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
14 ay boyunca yürütülen projenin kapanış etkinliğinde proje kapsamında üretilen Forum Tiyatro gösterimi olan "Keyifli Bir Pazar Günü",  son kez Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. Karabağlar‘da 5 mahallede yaz aylarında ilçe sakinleriyle buluşan Forum Tiyatro Karabağlar halkının yoğun ilgisi ve  beğenisini kazandı.

Yoğun ilgi gösterildi
Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen"Keyifli Bir Pazar Günü" tiyatro gösterimiyle son bulan projenin final etkinliğine,  Karabağlar Kent konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Aykut Kolatar, vatandaşlar ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık sonuna gelinen  “İnsan Hakları İhlallerinde Yenilikçi Yöntemler Projesi” hakkında yaptığı konuşmada, projenin önemine değindi. Toplumda insanların birbirini anlamaya çalışması gerektiğini vurgulayan Işık, şunları söyledi:



Projeyi çok önemsiyorum
"Gerçekten önemli bir çalışma. İnsan hakları ihlalleri hepimizin problemi. Ben 12 Eylül sorunlarını yaşamış insanlardan biriyim. O yıllarda insan hakları ihlali eşittir işkence gibi bir algıyla başladı. Halbuki günümüzde de yaşadığımız her türlü ayrımcılıkta yada eğitimde fırsat eşitliği gibi konularda da karşımıza çıkıyor. Sivil toplum diyalogu başlığının da ne kadar önemli olduğunu düşünüyorum, çünkü birbirimizi ne kadar duyabiliyoruz ve üstüne ne kadar kafa yorabiliyoruz ile ilgili çok temel bir kavram diyalog. Barış içinde ve kardeşçe yaşamak istiyorsak diyaloğa, herşeyden önce birbirimizi duymaya o kadar ihtiyacımız var."

Sivil Toplum Diyaloğu Programı'nın amacı
Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı çerçevesinde yürütülen  “İnsan Hakları İhlalleri için Yenilikçi Yöntemler Projesi “ İnsan Hakları İhlallerine karşı faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile Avrupa Birliği üyesi ülkelerde faaliyet gösteren paydaşlar ile sürdürülebilir işbirliği ortamının yaratılmasını amaçlandı. İnsan Hakları İhlallerine Karşı Yenilikçi Yaklaşımlar Projesi Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirlerini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası