Ege Postası
Geri

Karabağlar'da işlem tamam!

Karabağlar Belediyesi’nin 2014 yılı gelir gider bütçesi 202 milyon TL olarak belirlendi. AK Parti’nin “şişirilmiş ve obez” benzetmesinde bulunarak ret oyu verdiği bütçe, CHP grubundan gelen kabul oyları sonrasında oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti gurubunun komisyon görüşmeleri sırasında “Kabul oyu vereceğiz” sözünde bulunduğu bütçe önergesine oturum esnasında ret oyu vermesi, meclisteki iki grup arasında gergin dakikalar yaşanmasına neden olurken, belediye şirketi KARBEL A.Ş.’ye getirilen eleştiriler ise “Taşeron” tartışmalarını da beraberinde getirdi.
Karabağlar'da işlem tamam!
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Ekim 2013 Cuma 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi Ekim ayı 3’üncü meclis oturumunda belediyenin 2014 yılı mali bütçe programı görüşüldü. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm yönetiminde gerçekleşen oturumunda gündeme gelen 2014 yılı bütçesi AK Parti’den gelen ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

“KARABAĞLAR İYİ YÖNETİLMİYOR”

Bütçe rakamlarını değerlendiren ve 2013 yılı bütçesinin gerçekçi olmadığını dile getiren AK Parti’li meclis üyesi Necati Polat, “Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu seneki bütçeyi de gerçekçi bulmuyoruz. Geçmiş dönemde Fen İşleri Müdürlüğü’ne aktarılan bütçenin sahada yeteri kadar kullanılamadığını gördük. Bu bütçe şişirilmiş, obez bir bütçe. Keşke daha önceki yıllarda yapılamayan gerçekçi bütçe bu yıl yapılsaydı da, biz de olur deseydik. Karabağlar iyi yönetilmiyor. Ağustos ayı itibarı 300’e yakın gayrimenkul satıldı. Belediyenin gözbebeği olan Üçkuyular’daki arsa satıldı. Bugün elemanlarına aylık maaşlarını ödenmek için kredi kullanan bir belediye var. Keşke karşımızda tüccar durumuna düşmemiş bir KARBEL şirketi olsaydı. KARBEL artık mirasyedi bir şirket konumunda.Keşke kaynaklarını rantabl kullanabilen bir bütçe ile karşılaşmış olsaydık. Grup olarak önergeye ret oyu kullanıyoruz” dedi.

“GÜREŞTEN KAÇIYORLAR”

CHP Grup Başkanvekili Şener Uyma, AK Parti’li meclis üyelerinin komisyonda verdiği oybirliği sözünü yerine getirmemesine sert tepki göstererek, “Biz bunu ilke kez yaşamıyoruz. AK Parti, komisyonda bize oy birliği yapacağız dedi. Bugün de oy birliği olduğu yönünde görüş bildirdiler. Biz buna göre kendimizi hazırladık. Güreşten kaçıyorlar. Bütçe görüşmelerine dahi gelmiyorlar. Gerçekçi değil diyorsunuz, o zaman meclise gelin ve gerçekçi olacak bütçeye siz de katkı koyun. Geçen seneki bütçenin sadece 9 aylık dilimi üzerinden bizi eleştiriyorlar. Üçkuyular’daki arsamız satıldı ama yerine belediye hizmet binası alındı. O parayı gidip boşa harcamadık” dedi. Belediye şirketi olan Karbel’e yöneltilen eleştirileri de haksız bulduğunu dile getiren Uyma, “KARBEL A.Ş.’ye mirasyedi diyorsunuz. Çalışanlara verdiğimiz değer AK Parti’nin zoruna gidiyor. Siz çalışana asgari ücret vermeye, 800 lTL’ye personel çalıştırmaya alışmışsınız. Biz çalışanlarımız insanca yaşasın diye, onlarını düşünerek hareket ediyor ve firma da zararına çalışıyor. Bugün oturuma katılmayan arkadaşlarına geçmiş olsun diyorum ama muhtemelen imzalarının arkasında durmak için buraya gelmediler” şeklinde konuştu.

“KREDİ ÇEKEREK MAAŞ ÖDÜYORUZ”

Uyma’nın ardından AK Parti adına yeniden söz alarak eleştirilerini sürdüren Necati Polat, “Biz alın teri kurumadan emeğin karşılığının verilmesini savunan bir anlayışına sahibiz. Kredi çekerek ve yer satarak işçinin hakkını ödüyoruz. Peki nereye kadar yer satacağı? Sizler icra makamısınız. Davul bizde tokmak sizde” diye konuştu.

KÜRÜM: BU İŞLER HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL

İki grup arasında gerginliğin artması üzerine söz alarak araya giren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de, oybirliği ile imzalanan bütçenin tartışılır hale gelmesinin şık olmadığını kaydederek, “Bu işler her babayiğidin harcı değil. Hele Uzundere’deki proje gibi Türkiye’deki en pahalı yatırımlardan birini hayata geçirmek hiç kolay değil. Biz her zaman “Emek en yüce değerdir” dedik. Güzelim bir yönetimi farklı boyutlara çekmeye kimsenin hakkı yoktur. Satılan yerlerimizin tamamını oy birliği ile sattık. Biz geldiğimizden bugüne kadar bir arsa bile satmadık. Kat karşılığı vererek, belediyemize değerinden daha yukarıda gelirler elde ettik. Uzundere’de keşif bedeli 140 milyon TL olan bir projeyi 40-45 milyona tamamlıyoruz. Hiç kimse bize belediye çalışmıyor, hizmet üretilmedi diyemez. Ben bu sözleri kabul etmiyorum. Bu tasarrufu sağlayabilecek başka bir belediye varsa, biz her türlü cezaya razıyız” ifadelerini kullandı.

“EMEKÇİDEN DEĞİL, YEMEKÇİDEN YANASINIZ”

AK Parti’den gelen eleştirilere yanıt veren isimlerden olan CHP’li meclis üyesi Salih Göçmen ise, “Siz emekçilerden değil, yemekçilerden yanasınız. Taşeronu bu ülkeye siz soktunuz. Biz bu belediyeden içeri taşeronu sokmayacağız. Konuyu saptırmayın. O çalışanlarımız insanca yaşayacak. Biz onlara insanca yaşayabilecekleri ücretler sunuyoruz. Karabağlar büyüyor, ihtiyaçlarımız artıyor. Lütfen gidin değişimi yerinde görün. Ayrıca AK Parti olarak bütçe gibi önemli bir konu görüşülürken, bu meclise katılmadığınızı sokak sokak gezerek halka anlatacağız” diye konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

2014 bütçe rakamları, AK Parti’nin 4 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Diğer yandan daha önce bütçe komisyonu görüşmelerinde önergeye olur veren ve oybirliği sözünde bulunan AK Parti grubunun meclise dört kişi katılması ve önergeye ret vermesi CHP grubu tarafından tepki ile karşılandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası